Beruchte vloek in het snooker slaat opnieuw toe: wereldkampioen Judd Trump gaat roemloos onderuit in kwartfinale

Beruchte vloek in het snooker slaat opnieuw toe: wereldkampioen Judd Trump gaat roemloos onderuit in kwartfinale

Foto: Photo News

Geen tweede wereldtitel voor Judd Trump. De titelverdediger en nummer één van de wereld ging bij de laatste acht onderuit tegen Kyren Wilson.

Het zag er bij het ingaan van de laatste sessie op dinsdag al niet bijster goed uit voor de Engelsman. Die probeerde de eerste snookerspeler te worden die na zijn eerste ook meteen zijn tweede wereldtitel kon pakken in ‘The Crucible’ in Sheffield. Trump verkleinde zijn achterstand van vier frames (10-6) nog wel tot twee, maar Wilson bleef kalm en won er twee op een rij: 13-9.

De ‘Crucible Curse’ blijft dus bestaan en dat in een seizoen dat Trump liefst zes grote toernooien won. “Mijn vorm is niet gezakt”, aldus de nummer één van de wereld. “Ik weet dat er gezegd werd dat ik niet zo goed speelde tijdens dit toernooi, maar ik was best tevreden van mijn niveau. Er gebeurden gewoon veel zaken op het verkeerde moment. Ik had het geluk niet aan mijn kant en dat heb je nodig. Plus, Kyren speelde echt goed. Hij is de favoriet voor de wereldtitel voor mij.”

Wilson speelt in de halve finale, zijn tweede ooit op een WK, tegen Kurt Maflin of Anthony McGill. In de andere tabelhelft is drievoudig wereldkampioen Mark Selby al zeker van zijn plek bij de laatste vier. Hij speelt tegen de winnaar van de kraker tussen Ronnie O’Sullivan en Mark Williams. ‘The Rocket’ stond op een bepaald moment 7-2 achter, maar momenteel is de tussenstand 8-8.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.