Serena Williams tennist de coronacrisis van zich af met een comeback van formaat: “Speel zoals op training, zei ik tegen mezelf”

Serena Williams tennist de coronacrisis van zich af met een comeback van formaat: “Speel zoals op training, zei ik tegen mezelf”

Foto: AFP

Er wordt sinds deze week officieel opnieuw getennist. In Lexington is namelijk de Top Seed Open (hard/202.250 dollar) in volle gang. Op dag twee pakte Serena Williams meteen haar eerste overwinning sinds februari. Al moest de Amerikaanse legende daar wel héél wat moeite voor doen.

Lexington is het eerste toernooi op Amerikaanse bodem sinds de coronapauze in maart. De 38-jarige Williams had voor het laatste een wedstrijd gespeeld in februari, tijdens de Fed Cup. Het was dus wat wennen tegen landgenote Bernarda Pera, de nummer 60 van de wereld. Serena verloor de eerste set met 6-4 en stond bij 4-4 in de tweede set 0-40 achter op haar eigen opslag.

“Ik heb zo lang niet gespeeld”, zei de Amerikaanse na afloop. “Zelfs geen oefenpartijen, het was enkel trainen.” En dus had de mama van Olympia advies voor zichzelf. “Ik trainde eigenlijk best goed, maar vond aanvankelijk het juiste ritme niet hier. Ik zei dus tegen mezelf: Serena, speel zoals op training. Ik wist dat ik beter kon als ik maar lang genoeg volhield.”

En zo geschiedde. Williams zette de scheve situatie in de tweede set helemaal recht en won die uiteindelijk met 6-4. Daardoor was de veer bij Pera gebroken, waardoor Serena naar 6-1 winst in de derde set stoomde voor een lege arena in de VS.

In de volgende ronde speelt ze tegen zus Venus of Viktoria Azarenka. “Ik speel precies altijd tegen één van die twee in de eerste of tweede ronde”, aldus de 23-voudige grandslamwinnares. “Dat is een beetje frustrerend.”

Na het toernooi in Lexington trekt Williams naar New York voor de Western & Southern Open. Een week later gaat de US Open van start en eind september staat Roland Garros gepland. “Als alles doorgaat, dan ga ik ze allemaal spelen”, aldus de Amerikaanse. Ze jaagt dan ook op een 24ste grandslam, waarmee ze het record van Margaret Court zou evenaren.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.