Aantal coronabesmettingen stabiel, maar Gent blijft ruim boven alarmdrempel

Aantal coronabesmettingen stabiel, maar Gent blijft ruim boven alarmdrempel

Foto: David Van Hecke

Gent -

In Gent stabiliseert het aantal besmettingen met het coronavirus. De voorbije zeven dagen zijn er 91 gemeld. Daarmee blijft de stad wel ruim boven de alarmdrempel.

Na een stevige stijging tot 90 gemelde besmettingen dinsdag gaat het woensdag om 91 gemelde besmettingen in de voorbije zeven dagen. Met 35 gevallen per 100.000 inwoners zit Gent wel nog altijd ruim boven de alarmdrempel van 20 per 100.000 inwoners.

De officiële alarmfase is daarmee nog niet in zicht voor de stad. Die wordt pas bereikt als het aantal besmettingen sterk blijft toenemen. Het blijft voorlopig bij de ‘signalisatiefase’, waarin ruim tweehonderd gemeenten in ons land zitten.

Nul in Lochristi

Ook verschillende Gentse buurgemeenten zitten nog steeds boven de alarmdrempel. Met zes gemelde besmettingen komt Sint-Martens-Latem uit op 71 per 100.000 inwoners. Ook Melle (34 per 100.000), De Pinte (28 per 100.000) en Destelbergen (22 per 100.000) moeten uitkijken.

Lochristi houdt intussen stand. Het is de enige Gentse buurgemeente waar de voorbije week geen besmettingen te melden vielen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS