Federale politie pakt jongeren aan op provinciedomein De Ster

Federale politie pakt jongeren aan op provinciedomein De Ster

Foto: rr

Sint-Niklaas -

Er zijn beelden opgedoken van een interventie van de federale politie dinsdag op recreatieoord De Ster in Sint-Niklaas. Daarop is onder meer te zien hoe een groepje jongeren naar de uitgang van het domein wordt begeleid. Een van de jongeren wordt daarbij stevig aangepakt door de politie. Wat de aanleiding precies was voor interventie is voorlopig nog onduidelijk.

“Het gaat om een fragment dat niet toelaat om de volledige context van de politie-actie te beoordelen”, reageert directeur Pieter Debaets van De Ster op de beelden. “Het is ook niet aan ons om uitspraken te doen over het politiewerk. Het gaat in elk geval om een alleenstaand geval. Met uitzondering van dit éne voorval is de afgelopen dagen alles veilig en rustig verlopen op het domein. En dat in vaak moeilijke omstandigheden. We hebben er jarenlang aan gewerkt om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken op De Ster, met resultaat. Dit ene voorval zal daar geen verandering in brengen.”

De lokale politie van Sint-Niklaas benadrukte eerder ook al de goeie samenwerking met de directie van De Ster. Echte grote problemen werden er nog niet gemeld.

Door het gebrek aan grote evenementen worden agenten van de federale reserve in deze periode vaak ingezet op recreatiedomeinen om alles in de gaten te houden. Het is ook bekend dat Brusselse jongeren door de beperkte capaciteit van plaatselijke recreatiedomeinen afzakken naar andere domeinen in onder meer het Waasland.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio