Quinten Hermans en Brent Van Moer moeten Dauphiné verlaten na een val

Quinten Hermans en Brent Van Moer moeten Dauphiné verlaten na een val

Quinten Hermans ment het vijftal in de vroege vlucht, Brent Van Moer volgt als vierde Foto: Photo News

Voor Quinten Hermans (Circus - Wanty Gobert) en Brent Van Moer (Lotto-Soudal) zit het Criterium du Dauphiné erop. De Belgen kwamen in een afdaling ten val in de kopgroep en moesten opgeven.

Hermans werd naar het ziekenhuis afgevoerd door de teamdokter. Even werd er gevreesd voor een breuk in de voorarm, maar de radiografie bracht aan het licht dat dit niet het geval was. Hij was aan een uitstekende wedstrijd bezig: hij kwam als eerste boven op de Côte de Courreau en reed zo virtueel in de bollen.

Ook de blessure van Brent Van Moer lijkt mee te vallen, zo meldt zijn ploeg Lotto-Soudal.

De landgenoten maakten uit van een kopgroep van vijf, samen met Niccolo Bonifazio, Michael Schär en Tom-Jelte Slagter. Die eerst moest de strijd ook staken met rugklachten, waardoor Schär en Slagter met hun tweetjes verder moesten. Ook Jan Hirt (CCC) stapte van de fiets in het peloton. Hij had teveel last van een val in de laatste etappe van de Tour de L’Ain.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.