Oudgediende Stephan Lichtsteiner stopt met voetballen

Oudgediende Stephan Lichtsteiner stopt met voetballen

Lichtsteiner, hier in duel met Yannick Carrasco, beleefde zijn beste periode bij Juventus Foto: Photo News

Stephan Lichtsteiner zet op 36-jarige leeftijd een punt achter zijn voetbalcarrière. De Zwitser zat zonder contract nadat zijn verbintenis bij het Duitse FC Augsburg deze zomer afliep.

De rechterflankverdediger speelde voor onder meer Grashopper, Lille en Arsenal maar maakte vooral naam in Italië bij Lazio en Juventus. Met de Oude Dame won hij zeven keer na elkaar de titel. Hij veroverde in totaal zeventien prijzen, waaronder veertien met Juve.

Lichtsteiner speelde 108 keer voor de nationale ploeg (acht goals) en moet daarmee alleen Heinz Hermann (118) en Alain Geiger (112) voor zich dulden. Hij was erbij op drie WK’s en twee EK’s en droeg tussen 2016 en 2018 de aanvoerdersband.

“Als je meer dan 100 keer voor je land hebt gespeeld, dan maakt dat jou trots”, verklaarde Lichtsteiner bij zijn afscheid. “Elke wedstrijd beschouwde ik als een eer, ook al was ik elke keer nerveus alsof het mijn debuut betrof.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.