Verdachten van overval op poetsvrouw NTGent riskeren tot vier jaar cel

Verdachten van overval op poetsvrouw NTGent riskeren tot vier jaar cel

Foto: DG

Gent -

De twee meerderjarige tieners die verdacht worden van een overval op een poetsvrouw in het theatergebouw van NTGent riskeren tot vier jaar cel. Dat bleek woensdag voor de Gentse correctionele rechtbank. De vrouw werd gewurgd en de daders stopten pas toen ze bewusteloos raakte.

Het plein tussen het Belfort en de Sint-Baafskathedraal in het centrum van Gent werd op 7 februari afgezet. Het ging om een overval op het NTGent, zo bleek uit verder onderzoek. Rond 6.30 uur werd een poetsvrouw in het gebouw geconfronteerd met een aantal personen die het gebouw waren binnengedrongen. Bij die confrontatie ontstond een schermutseling, waarbij de vrouw ernstig gewond raakte. Zij werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de rechtbank bleek dat ze gewurgd werd en dat de daders pas stopten toen ze buiten bewustzijn raakte.

De politie deed een sweeping van het gebouw maar kon niemand meer aantreffen. Er werden wel braaksporen vastgesteld aan de achterkant van het gebouw. Een week later konden drie verdachten opgepakt worden. Het ging om twee jongens van 19 en een 15-jarige, die voor de jeugdrechter moest verschijnen. Eén van de twee meerderjarige tieners legde bekentenissen af, maar de andere stelde dat hij niets met de overval te maken had. De twee moeten zich ook voor andere feiten verantwoorden, waaronder autokraken en overvallen op een warenhuis en een juwelier.

De uitspraak valt op 2 september.

Verdachten van overval op poetsvrouw NTGent riskeren tot vier jaar cel
Foto: DG
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio