Matteo Trentin op weg naar UAE, Jasper Philipsen richting uitgang

Matteo Trentin op weg naar UAE, Jasper Philipsen richting uitgang

Jasper Philipsen. Foto: PRESSE SPORTS

Slecht nieuws voor Jim Ochowicz. Ondanks het vertrek van Greg Van Avermaet hoopt de ploegmanager van CCC nog een nieuwe doorstart te maken, maar ook zijn andere klassieke kopman Matteo Trentin (31) vertrekt. Diens makelaar Manuel Quinziato schermt met interesse van verschillende ploegen: Israël -Start-Up Nation, Groupama-FDJ, Mitchelton-Scott en UAE Emirates. Die laatste ploeg heeft voorlopig de beste papieren voor de Italiaanse sprinter.

Bij de ploeg uit de Emiraten hebben ze met Gaviria, Kristoff, Molano en onze landgenoot Jasper Philipsen wel al vier snelle mannen, maar Philipsen is einde contract en lijkt op weg naar de uitgang. De 22-jarige sprinter kreeg van andere ploegen zowel financieel als qua carrièreplanning en wedstrijdprogramma aantrekkelijkere voorstellen dan van UAE. Veel ploegen, waaronder Deceuninck - Quick-Step, zien brood in Philipsen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.