Gemiddeld ruim 601 nieuwe coronabesmettingen per dag

Gemiddeld ruim 601 nieuwe coronabesmettingen per dag

Foto: AFP

In de periode van 3 tot 9 augustus raakten gemiddeld 601,4 mensen per dag besmet met Covid-19 in ons land. Dat blijkt donderdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het gaat om een stijging met 13 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen. Wel ligt dit gemiddelde iets lager dan dat tussen 2 en 8 augustus: toen raakten gemiddeld 604,1 mensen per dag besmet, zo werd woensdag gemeld.

De stijging van het aantal nieuwe gevallen lijkt zich sinds enkele dagen ook te hebben gestabiliseerd, aangezien er woensdag sprake was van een toename met 12 procent, dinsdag met 11 procent en maandag met 16 procent. Viroloog Steven Van Gucht verklaarde woensdag dat de exponentiële groei gebroken lijkt te zijn en de curve lijkt af te vlakken.

In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 75.647 mensen positief op Covid-19, 639 meer dan een dag eerder gemeld.

9.900 overlijdens

De ziekenhuisopnames stegen met 13 procent naar een gemiddelde van 27 opnames per dag tussen 3 en 9 augustus, terwijl een dag eerder op weekbasis nog een stijging met 21 procent werd gemeld. Er lagen woensdag nog 301 (-6) coronapatiënten in het ziekenhuis. Daarvan liggen er 76 (-1) op intensieve zorgen, 40 (+2) mensen moeten worden beademd.

Tussen 3 en 9 augustus overleden gemiddeld elke dag 4 coronapatiënten, een toename met 40 procent op weekbasis. In totaal bezweken 9.900 zieken in België aan de gevolgen van het longvirus, 5 meer dan een dag eerder gemeld.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN