Lewis Hamilton is op zijn hoede voor Max Verstappen

Lewis Hamilton is op zijn hoede voor Max Verstappen

Lewis Hamilton en Max Verstappen Foto: Mercedes F1 team

Lewis Hamilton ziet in Max Verstappen de grootste concurrent in de strijd om de wereldtitel en hij wil hem zeker niet onderschatten.

In Oostenrijk en Hongarije kwam Mercedes weer als vanouds dominant voor de dag en sommigen vroegen zich al luidop af of de ‘Silberpfeile’ (of moeten we nu Schwarzpfeile zeggen?) alle races zouden winnen in 2020.

Na afgelopen zondag kunnen we al met zekerheid stellen dat dit niet het geval zal zijn want tijdens het tweede raceweekend in Silverstone was het Max Verstappen die aan het langste eind trok.

Verstappen kreeg de zege ook niet op een dienblaadje gepresenteerd, het was het resultaat van een goede tactiek van zijn team en een foutloos parcours van de kant van de jonge Nederlander.

Dat heeft ook Lewis Hamilton gezien en hij ziet in Verstappen zijn grootste concurrent voor de wereldtitel.

“De Red Bulls hebben al laten zien dat ze ons benaderen tijdens de races en deze keer waren ze sneller. Dat is het bewijs dat ze niet zo’n slecht pakket hebben zoals sommigen wel dachten,” aldus Hamilton.

"Ik zal ze niet over het hoofd zien. We moeten ze in de gaten houden en hard blijven werken want ik denk niet dat het gemakkelijk zal zijn. Maar ik geloof ook niet dat mijn team zo’n mentaliteit heeft."

Voor de rest vertelt Hamilton dat dit niet het kampioenschap is dat hij wel zou willen maar hij hoopt dat er nog veel races komen waarin Red Bull hen zal uitdagen.

Meer F1-nieuws:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.