Duizend coronabesmettingen gemeld vanuit Gent sinds begin epidemie

Duizend coronabesmettingen gemeld vanuit Gent sinds begin epidemie

Foto: fvv

Gent -

Het aantal coronabesmettingen in Gent blijft stabiel. De stad blijft licht boven de alarmdrempel, maar het aantal gemelde besmettingen neemt de laatste dagen niet meer toe. Sinds het begin van de epidemie zijn nu wel meer dan duizend positieve coronatesten gemeld in Gent.

Tussen 3 maart en 11 augustus zijn vanuit Gent in totaal 1.016 positieve coronatesten gemeld. Dat blijkt uit de dagelijkse update van wetenschappelijk instituut Sciensano. De stad rondt daarmee de kaap van de duizend gemelde besmettingen.

Dat betekent in theorie dat één op de 256 Gentenaars al besmet is geweest met het virus. Al moet die conclusie voorzichtig geïnterpreteerd worden. Het is waarschijnlijk een onderschatting. Lang niet alle besmettingen worden gedetecteerd. Het is in uitzonderlijke gevallen bovendien mogelijk dat iemand twee keer positief test in enkele maanden tijd.

Andere steden en gemeenten rondden al eerder de kaap van duizend besmettingen. Antwerpen zit al aan 6.075 besmettingen, Anderlecht aan 1.104, Brussel aan 1.241, Luik aan 1.596 en Charleroi aan 1.132.

Gentse regio

De laatste zeven dagen zijn in Gent 93 positieve besmettingen gemeld, meldt Sciensano donderdag. Dat is ongeveer hetzelfde peil van de voorbije week. Gent blijft boven de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners zitten, maar het aantal besmettingen neemt niet toe.

Rondom Gent zijn er donderdag de meeste besmettingen gemeld in Melle (5 besmettingen, 43 per 100.000 inwoners), Sint-Martens-Latem (3 besmettingen, 36 per 100.000 inwoners) en De Pinte (3 besmettingen, 28 per 100.000 inwoners). Lochristi blijft vooralsnog de enige Gentse grensgemeente waar de laatste zeven dagen geen enkele besmetting gemeld is.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS