Nacht van de Atletiek vindt plaats op 6 september, twee dagen na de Memorial van Damme

Nacht van de Atletiek vindt plaats op 6 september, twee dagen na de Memorial van Damme

Foto: BELGA

De KBC Nacht van de Atletiek zal op zondag 6 september in Heusden-Zolder achter gesloten deuren plaatsvinden, maakte organisator Golazo donderdag bekend. De 41e editie van de prestigieuze meeting, oorspronkelijk voorzien op 4 juli, werd uitgesteld omwille van de coronacrisis en zal nu dus twee dagen na de Memorial Van Damme doorgaan.

“Veiligheid staat absoluut centraal”, beklemtoont meetingdirecteur Marc Corstjens in een persbericht. “Wij volgen de evolutie rond COVID-19 op de voet op en nemen met onze organisatie nauwgezet de geldende maatregelen van de diverse overheden en de protocols vanuit de atletiekfederatie in acht.”

“Extrasportief wordt het dit jaar dus een bijzondere KBC Nacht, maar op sportief vlak willen we de meeting in zijn originele succesvolle vorm behouden, met een uitgebalanceerd hoofd- en naprogramma en jeugdwedstrijden in het voorprogramma”, geeft Corstjens verder toelichting. “Het hoofdprogramma, dat in de late namiddag en vooravond zal plaatsvinden, wordt traditiegetrouw opgebouwd rond de beste Belgische atleten. Zij zullen zich ook dit jaar kunnen meten met een sterk internationaal deelnemersveld.”

“De KBC Nacht is een klassieker op de kalender. Ik ben blij dat de meeting dan toch kan doorgaan dit jaar”, zegt Paulien Couckuyt, Europees beloftekampioene op de 400 meter horden. Elise Vanderelst kijkt er naar uit om in Heusden-Zolder te lopen en droomt ervan het Belgisch record op de 1500 meter te breken. “Dat zou dit bijzondere jaar helemaal onvergetelijk maken”, zo klinkt het.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.