Alle sportcompetities in Vlaanderen mogen opnieuw opstarten

Alle sportcompetities in Vlaanderen mogen opnieuw opstarten

Foto: BELGA

Gisteren kondigde gouverneur Cathy Berx al aan dat sporten in Antwerpen terug mocht volgens Vlaamse normen, nu geeft het kabinet van Minister van Sport Ben Weyts de toestemming voor de versoepeling in heel Vlaanderen. Alle competities kunnen hervatten, maar wel liefst zonder publiek.

“De Veiligheidsraad heeft toestemming gegeven om tot maximaal 100 (indoor) of 200 (outdoor) toeschouwers toe te laten, maar de Vlaamse sportpartners adviseren we om de wedstrijden te laten doorgaan zonder publiek - als dat praktisch en financieel mogelijk is”, geeft Weyts mee in een persbericht.

Niet onbelangrijk: de lokale besturen en de sportfederaties zelf zijn nog altijd gemachtigd om indien nodig strengere maatregelen uit te vaardigen.

Weyts vertrouwt erop dat de sportsector zelf waakt over de veiligheid van de sporters. Ook de geldende protocollen moeten nog steeds allemaal nauwgezet nageleefd worden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.