Pedro Elias roept hulp in van BV’s om kinderen op te voeden in ‘Opvoeden doe je zo’: “We hopen dat we ze niet slechter afleveren dan dat we ze gekregen hebben”

Pedro Elias roept hulp in van BV’s om kinderen op te voeden in ‘Opvoeden doe je zo’: “We hopen dat we ze niet slechter afleveren dan dat we ze gekregen hebben”

Presentator Pedro Elias probeert in zijn nieuwe programma uit te zoeken wat de ideale opvoeding is. Foto: Vier

Je ouders, die kies je niet zelf. Al probeert presentator Pedro Elias (45) daar dit najaar op Vier een beetje verandering in te brengen. In het nieuwe programma Opvoeden doe je zo laat hij elke week twee kinderen tussen 6 en 9 jaar twee bekende ouders kiezen. 45 minuten lang gaan de BV’s met de kinderen als een nieuw samengesteld gezin op zoek naar wat de ideale opvoeding dan wel mag zijn.

“Neem de titel vooral met een grote korrel zout”, zegt presentator Pedro Elias. “Wij weten ook niet hoe het moet, die ideale opvoeding. Het enige wat ik hoop, is dat we de kinderen na afloop niet slechter afleveren dan dat we ze hebben gekregen. Al lijkt me dat ijdele hoop als je ziet met welke nieuwe ouders de kinderen soms opgezadeld worden. Gelukkig hebben we nog een redmiddel bedacht: geluidsdichte lampenkappen die we op hun hoofd zetten als het echt te gortig wordt.” (lacht)

Onder anderen Herman Brusselmans, Natalia, Jonas Geirnaert, Jeroom, Dana Winner, Philippe Geubels, Pat Krimson, Pommeline Tillière, Rik Verheye en Margriet Hermans helpen mee opvoedkundige dilemma’s op te lossen. We komen eveneens te weten hoe bekende Vlamingen hun kindertijd hebben beleefd en krijgen hun beste foto’s uit die tijd te zien. De makers nemen ook een kijkje in het buitenland: hoe worden kinderen overal ter wereld grootgebracht?

Geen kinderprogramma

De BV’s brengen de kinderen die avond van alles bij over thema’s zoals drugs, de doe-het-zelfwinkel of een romantische avond. En ook de belangrijkste vaardigheid des levens krijgen de kinderen mee: hoe moet je liegen? “Er mogen dan wel kinderen meedoen, maar het zal alleszins geen kinderprogramma worden”, waarschuwt Elias. “Zie het eerder als een humoristische show voor volwassenen, waarin toevallig twee kinderen verloren gelopen zijn.”

De opnames voor het programma starten volgende week. Wanneer het programma te zien zal zijn en wie de overige bekende gezichten zullen worden, wordt later bekendgemaakt.

Ook bij de VRT liggen er plannen op tafel voor een programma rond opvoeden. Dieter Coppens en Siska Schoeters lanceerden begin juli een oproep naar gezinnen om zich te melden voor ‘De wonderjaren’. Daarin zullen de twee presentatoren bij verschillende soorten gezinnen kijken hoe zij de opvoeding aanpakken.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees