Twintigtal woningen zonder water na spontane leidingbreuk op de Meir

Twintigtal woningen zonder water na spontane leidingbreuk op de Meir

Al de hele dag is water-link bezig met werken op de Meir. Foto: sare

Antwerpen -

Op de Antwerpse Meir zitten een twintigtal gezinnen sinds woensdagnacht zonder leidingwater. “Er is een spontane leidingbreuk geweest”, zegt beheerder water-link. “Vanavond zal alles normaal gezien verholpen zijn.”

Het lek op de belangrijke winkelas in centrum Antwerpen ontstond woensdagnacht rond 1 uur. “Het gaat om een spontane buisbreuk van een oude leiding”, zegt Chris Janssens van drinkwatermaatschappij water-link. “Onze mensen zijn daar sinds vanochtend bezig met herstellingen. De herstellingen verlopen iets trager omdat de Meir een moeilijke plaats is om te werken.”

Door het lek zit een twintigtal abonnees voorlopig zonder water, het gaat om de bewoners van vijf panden op de Meir en van de hele Cellebroedersstraat. “Vandaag nog zou iedereen terug water moeten hebben”, zegt Janssens.

De werf die er nu is zal nog even zichtbaar blijven. Tijdens de herstelling van de waterleiding stelden de arbeiders van water-link vast dat er ook een probleem was met de riolering. “Voor de put terug dichtgemaakt wordt zal dat probleem ook eerst aangepakt worden”, legt Janssens uit.

Twintigtal woningen zonder water na spontane leidingbreuk op de Meir
Foto: sare
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio