Man die kinderen folterde met verlengkabel riskeert vijf jaar opsluiting

Man die kinderen folterde met verlengkabel riskeert vijf jaar opsluiting
Gent -

Een Palestijn die in Gent woont, riskeert vijf jaar cel voor de foltering van twee van zijn vijf kinderen. Hij sloeg hen met een verlengkabel. “Mijn cliënt is getraumatiseerd door de oorlog in zijn thuisland.”

Opgejaagd door de oorlog in Gaza vluchtte een Palestijnse man twee jaar geleden naar Gent. Hij werd erkend als politiek vluchteling en via gezinshereniging konden ook zijn vrouw en vijf kinderen overkomen. Het was nadien helaas niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Eind april werd de man in Gent opgepakt op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vrouw en de foltering van twee van zijn kinderen. Hij zou ze hebben geslagen met een verlengkabel. De zaak kwam begin deze week voor de rechter en de Palestijn riskeert tot vijf jaar gevangenisstraf.

Zware rugzak

Tijdens de zitting bekende de man de feiten. “Mijn cliënt draagt door zijn verleden een zeer zware rugzak mee”, zegt advocaat Dennis Van Overstraeten. “De combinatie van een trauma door de oorlog en de frustratie omdat zijn twee puberende kinderen sneller evolueren in onze maatschappij dan mijn cliënt, deden hem door het lint gaan.”

Advocaat Van Overstraeten probeerde de rechtbank te overtuigen zijn cliënt vrij te laten onder strikte voorwaarden, zoals een contactverbod met vrouw en kinderen. Op 3 september weten we of de rechtbank oren had naar die vraag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio