Ex-ploegmaat van Witsel en Lombaerts heeft klacht aan z’n broek nadat hij ref aanvalt in amateurwedstrijd

Ex-ploegmaat van Witsel en Lombaerts heeft klacht aan z’n broek nadat hij ref aanvalt in amateurwedstrijd

Er loopt een onderzoek naar Roman Shirokov, voormalig aanvoerder van de Russische nationale ploeg, die deze week tijdens een amateurwedstrijd in Moskou een scheidsrechter in elkaar heeft geslagen.

Op een filmpje is te zien hoe de 39-jarige voormalige middenvelder ref Nikita Danchenkov een klap in het gezicht verkocht nadat hij een rode kaart had gekregen. Daarna trapte Shirokov de op de grond liggende scheidsrechter nog eens op het hoofd.

Op Instagram verontschuldigde Shirokov zich al voor “de ongepaste handeling”. De politie voert volgens plaatselijke media momenteel een onderzoek naar het incident, na een klacht van de familie van het slachtoffer.

In zijn lange carrière speelde Shirokov voor heel wat Russische teams. In 2008 won hij met Zenit Sint-Petersburg als ploegmaat van Nicolas Lombaerts de UEFA Cup. Hij verzamelde 57 caps voor de Russische nationale ploeg.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.