Zelfs de besten worden al eens boos: snookertafel moet het ontgelden na zoveelste misser van Ronnie O’Sullivan

Zelfs de besten worden al eens boos: snookertafel moet het ontgelden na zoveelste misser van Ronnie O’Sullivan

Ronnie O’Sullivan kijkt na twee sessies aan tegen een 9-7-achterstand in zijn halve finale op het WK snooker tegen Mark Selby. ‘The Rocket’ was donderdag nochtans met een voorsprong begonnen, maar liet het een paar keer afweten in ‘The Crucible’ in Sheffield.

De vijfvoudige wereldkampioen stond na de eerste sessie 5-3 voor tegen Selby, zelf drievoudig winnaar van het WK en bekend om zijn vechtersmentaliteit. Dat toonde hij woensdag al door O’Sullivan geen ademruimte te geven toen de Engelsman leek weg te lopen.

En Selby had er donderdag zin in. Hij pakte meteen de eerste twee frames, met onder andere een knappe break van 97 punten om gelijk te maken. Daarna won ‘The Jester’ ook de volgende twee frames waardoor hij plots op een voorsprong van 7-5 stond. O’Sullivan liet het volledig afweten.

Na een korte pauze vond ‘The Rocket’ zijn ritme enigszins terug. Hij won twee van de volgende drie frames, maar miste in frame zestien een roze bal. Tot zijn eigen grote frustratie. O’Sullivan sloeg met zijn vuist op de snookertafel, een uitbarsting van emoties die we normaal niet zien van hem.

Selby profiteerde ervan door er 9-7 van te maken. De finale sessie volgt vrijdag. In de andere halve finale tussen Kyren Wilson en Anthony McGill staat het 8-8.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.