Geloste Froome is “optimistisch” voor de Tour, Johan Bruyneel vol lof over ongenaakbare Roglic: “Kijk hiernaar!”

Geloste Froome is “optimistisch” voor de Tour, Johan Bruyneel vol lof over ongenaakbare Roglic: “Kijk hiernaar!”

Foto: AFP

Primoz Roglic won donderdag de tweede etappe in de Dauphiné. En hoe. De Sloveen van Jumbo-Visma knalde in de slotkilometer van de Col de Porte iedereen uit het wiel, ook Egan Bernal. Johan Bruyneel zag dat het goed was.

LEES OOK. Gele Wout van Aert verricht geweldig knechtenwerk in de Dauphiné, Roglic deelt nog maar eens een tik uit aan Bernal

De ex-ploegleider van Lance Armstrong zette een video van de aanval van Roglic op Twitter. “Roglic is momenteel een klasse apart”, aldus Bruyneel. “Kijk naar deze video! Hij rijdt gewoon iedereen uit het wiel, vanuit zijn zadel. Als hij deze vorm kan vasthouden tot het einde van de Tour, dan zie ik niemand die hem mogelijk kan verslaan. Maar de Tour blijft de Tour...”

Roglic looft zijn team

“We hebben opnieuw laten zien dat we in orde zijn”, verklaarde Roglic nadat hij Jumbo-Visma donderdag een tweede ritoverwinning op rij bezorgde in de Dauphiné. “De ploeg heeft echt geweldig gereden en dit is een fantastisch resultaat.”

Jumbo-Visma nam de wedstrijd in handen van bij de start. “We hebben nog eens getoond dat we ons goed hebben voorbereid op deze periode. We rijden goed samen, controleerden de wedstrijd van bij het begin. We wisten allemaal dat de slotklim erg zwaar was en ik maak het uiteindelijk af. Hier ben ik heel blij mee.”

LEES OOK. Na de zon komen de hagelbollen: renners (waaronder Tim Declercq) moeten schuilen voor helse onweersbui in de Dauphiné

De Vuelta-winnaar nam tien seconden op rivaal Egan Bernal. “Maar ik houd nog altijd rekening met hem. Hij is de man die ik het meest in de gaten houd, per slot van rekening is hij de Tourwinnaar. Hij is een sterk renner en er kan nog veel gebeuren. Daarnaast staan hier nog enkele gemotiveerde jongens aan de start met een goede voorbereiding en met de motivatie om te winnen. Het is nog niet voorbij en we zullen moeten knokken voor de eindzege.”

Geloste Froome is “optimistisch” voor de Tour, Johan Bruyneel vol lof over ongenaakbare Roglic: “Kijk hiernaar!”
Foto: EPA-EFE

Chris Froome moest op ruim vier kilometer van de finish lossen. De viervoudige Tourwinnaar kwam uiteindelijk als 49ste binnen, op 8’32” van Roglic.

“Het is geweldig om opnieuw mee te rijden in het peloton”, aldus de Brit op de site van Ineos. “Maar ik zit nog altijd maar aan enkele koersdagen in meer dan een jaar tijd. Ik moet dus nog steeds zoeken naar mijn wedstrijdritme. Ik voel me echter beter en beter, ik ben optimistisch over de Tour. Egan heeft het tot nu toe erg goed gedaan in Occitanië en de Tour de l’Ain. We hebben een zege gepakt en een tweede plek, dus iedereen hier probeert om Egan zo goed mogelijk te beschermen. Elke dag opnieuw vormt een test en draait om de conditie te verbeteren. Ik ben erg blij met de vooruitgang die ik tot nu toe gemaakt hebt. Het is heel bemoedigend.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.