US Open quasi volledig onthoofd bij de vrouwen: ook titelverdedigster Bianca Andreescu speelt niet mee

US Open quasi volledig onthoofd bij de vrouwen: ook titelverdedigster Bianca Andreescu speelt niet mee

Foto: AP

Er heeft een nieuwe grote naam afgehaakt voor de US Open. Bianca Andreescu zal haar titel in New York niet verdedigen. Dat maakte de Canadese bekend via Instagram.

De 20-jarige nummer zes van de wereld bij de vrouwen sukkelt al een tijdje met een knieblessure, waardoor ze zich eerder dit jaar terugtrok uit de Australian Open en Indian Wells. En net als Rafael Nadal, de titelverdediger bij de mannen, zal ze niet aantreden op de US Open.

“Na vele discussies met mijn naasten heb ik het moeilijke besluit genomen dat ik dit jaar niet zal terugkeren naar de US Open”, aldus Andreescu. “Ik heb deze stap gezet omdat ik me wil focussen op m’n fitheid en ik ervoor wil zorgen dat ik opnieuw mijn hoogste niveau kan halen. Mijn zege op de US Open was tot nu toe het hoogtepunt uit mijn carrière en ik ga het zeker missen. Ik realiseer me echter dat door onvoorziene uitdagingen, waaronder de coronacrisis, mijn kansen om me voor te bereiden en te kunnen meedoen op het niveau dat ik wil serieus beïnvloed werden. Ik kijk ernaar uit om snel opnieuw op het tennisveld te staan.”

Het toernooi bij de vrouwen is danig onthoofd door een nieuwe topper die afhaakt. Eerder lieten onder anderen Ashleigh Barty (de nummer één van de wereld), Elena Svitolina, Simona Halep en Kiki Bertens al weten dat ze niet zullen deelnemen aan de US Open. Bij de mannen haakte ook Roger Federer af, Novak Djokovic zal wel spelen in New York.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.