Winst voor Julie Allemand en Indiana, verlies ondanks double-double voor Emma Meesseman en Washington

Winst voor Julie Allemand en Indiana, verlies ondanks double-double voor Emma Meesseman en Washington

Julie Allemand blijft maar schitteren bij haar club Indiana Fever. Foto: Getty Images

Julie Allemand (13 punten, 4 rebounds, 5 assists) blijft heerlijk presteren met Indiana Fever. De Belgian Cat won met Indiana en na een knappe partij met 86-79 van New York Liberty.

Met 4 op 9 staat Indiana op de zevende plaats. De 24-jarige Allemand, die haar eerste seizoen in de WNBA afwerkt, staat met een gemiddelde van 5,7 assists op de derde stek. Zaterdagnacht nemen Allemand en co. het tegen Los Angeles Sparks op.

Emma Meesseman lukte dit seizoen haar eerste double-double. Haar 12 punten, 11 rebounds en 5 assists volstonden evenwel niet voor Washington Mystics dat met 81-64 verloor van Los Angeles Sparks. Meteen de zesde opeenvolgende nederlaag voor de club uit de hoofdstad. Met 3 op 9 staat Washington op de achtste stek.

Zaterdagnacht nemen de Mystics het tegen Las Vegas Aces op. Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei van start gaan, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. De competitie gaat dit jaar in Florida in verkorte vorm door op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay. De WNBA koos ervoor alle speelsters in één bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen. In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden te worden afgewerkt, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs (top 8).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.