Greg Van Avermaet heeft zin in sterk bezette Ronde van Wallonië: “Altijd fijn, koersen op eigen bodem”

Greg Van Avermaet heeft zin in sterk bezette Ronde van Wallonië: “Altijd fijn, koersen op eigen bodem”

Foto: Photo News

De Ronde van Wallonië kan als gevolg van de coronacrisis uitpakken met een sterk deelnemersveld. De datum van de wedstrijd werd verplaatst, maar dat zorgde ervoor dat enkele toppers dit jaar wel van de partij willen zijn om zich klaar te stomen tegen de Tour de France. Ook Greg Van Avermaet, de kopman van CCC won de edities van 2011 en 2013 en wil ook dit jaar goed voor de dag komen.

“Ik ben heel blij dat ik opnieuw aan de start sta van de Ronde van Wallonië”, laat hij optekenen door zijn team. “Het is al lang geleden dat ik hier nog eens gekoerst heb, maar ik heb hier goede herinneringen. Het is altijd fijn om te koersen op eigen bodem, vooral voor een rittenkoers, want die opportuniteit krijg ik niet vaak tijdens een ‘normaal’ seizoen.”

Van Avermaet won in 2011 en 2013 het eindklassement en pakte er vijf ritzeges. Sindsdien reed hij telkens de Tour, maar nu is hij er dus wel bij. “Ik hoop opnieuw wat fijne herinneringen toe te voegen”, gaat hij verder. “We starten hier met een sterk team, maar ik besef tegelijkertijd dat het deelnemersveld ook sterk is, zoals dat het geval was in alle wedstrijden sinds de herstart van het seizoen. Ik zou graag een goed resultaat neerzetten en uiteraard, het spreekt voor zich dat de koerskilometers die ik hier opdoe goed van pas zullen komen in de Tour de France.”

Greg Van Avermaet heeft zin in sterk bezette Ronde van Wallonië: “Altijd fijn, koersen op eigen bodem”
Ploegmaats volgend seizoen, nu nog concurrenten: Greg Van Avermaet en Oliver Naesen Foto: BELGA

Negen Worldtourteams aan de start

De Ronde van Wallonië wordt gereden achter gesloten deuren. Enkel wie op het parcours woont, mag in principe supporteren. Normaal wordt de rittenkoers gereden in juli, deels tijdens de Tour, maar door corona draaide dat anders uit.

Bovendien werd ook de Dauphiné verplaatst en ingekort waardoor de Franse rittenkoers nu alleen aanlokkelijk werd voor de klimmers. Dus besloten heel wat toppers om af te reizen naar België. De wedstrijd moest twee keer op zoek naar een nieuwe stad om de renners te ontvangen en finaal staan er nu vier etappes op het programma, twee voor de sprinters, twee over een heuvelachtig parcours.

Maar liefst negen WorldTour-teams staan aan de start. Een aantal teams komen de laatste hand leggen aan hun sprinttrein, zoals Lotto Soudal met Caleb Ewan en John Degenkolb of Deceuninck-Quick Step met Sam Bennett. Ook Arnaud Démare is van de partij, net zoals Max Walscheid, Phil Bauhaus, Giacomo Nizzolo, Nacer Bouhanni, Mark Cavendish en ongetwijfeld zal Belgisch kampioen Tim Merlier zich willen tonen in de sprint.

Verder kleurt ook Van Avermaets ploegmaat in spe Oliver Naesen het deelnemersveld en mag ook rekening gehouden worden met Matteo Trentin en Zdenek Stybar. Niki Terpstra maakt zijn rentree na een blessure.

Greg Van Avermaet heeft zin in sterk bezette Ronde van Wallonië: “Altijd fijn, koersen op eigen bodem”
Philippe Gilbert voert de selectie van Lotto-Soudal aan Foto: BELGA
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.