Heistenaars kunnen via coronaveilige zuilen mening geven over woonomgeving

Heistenaars kunnen via coronaveilige zuilen mening geven over woonomgeving

Foto: rr

Heist-op-den-Berg -

Inwoners van Heist-op-den-Berg kunnen nog tot en met 30 augustus hun mening kwijt over hun woonomgeving. Dat kan via digitale zuilen aan het Cultuurplein in Heist-centrum, aan Sportoase De Lo in de Lostraat en aan Hof ter Laken in Booischot. Het thema van de vragen sluit aan bij de plek waar de zuilen staan. De toestellen zijn coronaproof gemaakt met pedaalknoppen.

De zomeractie maakt deel uit van het project geWOONtebreker. Dat provinciale initiatief laat lokale besturen en inwoners samen nadenken over kwalitatieve woonomgevingen waarin mensen dichter bij elkaar wonen en elkaar makkelijker kunnen ontmoeten.

“We zoeken richtlijnen voor nieuwe ontwikkelingen”, meldt het lokale bestuur. “Welke publieke en collectieve ruimte moet voorzien worden? Is er meer plaats nodig voor groen? En hoe moeten die publieke en groene ruimtes er dan uitzien?”

Het bestuur wil hoopt via de peiling ook te ontdekken wat er mogelijk is om ontmoeting en kwalitatieve verdichting te stimuleren. “Belangrijk is dat de identiteit en het plattelandsgevoel van de dorpen gekoesterd worden. De resultaten van de bevraging worden na afloop meegedeeld. Er wordt ook rekening mee gehouden bij het vormgeven van het toekomstige woonbeleid.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio