Terug van reis uit rode zone? Dan moet u zich op corona laten testen in dit nieuwe testcentrum

Terug van reis uit rode zone? Dan moet u zich op corona laten testen in dit nieuwe testcentrum

Foto: Stad Gent

Gent -

Het extra testcentrum voor corona komt op de site van ziekenhuis Jan Palfijn. Vanaf maandag kunnen Gentenaars die geen symptomen vertonen, maar terugkeren uit rode zones in het buitenland er zich laten testen. Ook wie zich door contact tracing moeten laten testen, kan er terecht.

Eind vorige week trok Huisartsenvereniging Gent aan de alarmbel: door het stijgend aantal besmettingen in Gent én Gentenaars die terugkeerden uit het buitenland, werd de toestroom naar de huisartsen te groot. De artsen vroegen daarom een extra testcentrum voor corona, naast dat in Gentbrugge.

Dat nieuwe centrum komt op de site van ziekenhuis Jan Palfijn. Daar was tot eind juni ook het eerste triagecentrum gevestigd. Voor de verwerking van de testen wordt samengewerkt met het labo van AZ Sint-Lucas.

“Het doet mij plezier dat we snel een extra testcentrum kunnen openen. De samenwerking met de Huisartsenvereniging en de Eerstelijnszone zorgt ervoor dat we altijd heel kort op de bal kunnen spelen”, zegt Rudy Coddens (sp.a), schepen van Gezondheid en Zorg en voorzitter van de raad van bestuur van AZ Jan Palfijn. (lees verder onder foto)

Terug van reis uit rode zone? Dan moet u zich op corona laten testen in dit nieuwe testcentrum
Foto: Stad Gent

Gentenaars zonder symptomen die terugkeren uit rode zones in het buitenland of die via contact tracing getest moeten worden, omdat ze contact hebben gehad met een besmette persoon, kunnen zich vanaf maandag augustus registreren op gent.testcovid.be om getest te worden in het extra testcentrum. Vanaf woensdag kan dat ook telefonisch via 09/210.10.40.

Domicilie

Het testcentrum bevindt zich in een apart gebouw op de ziekenhuissite van AZ Jan Palfijn. Het is open van maandag tot en met zaterdag van 8 uur tot 16 uur. Het testcentrum is enkel voor mensen die in Gent gedomicilieerd zijn.

Wie terugkomt uit een oranje zone en geen symptomen van het coronavirus vertoont, moet eerst de eigen huisarts telefonisch contacteren. Wie zich ziek voelt én symptomen vertoont, zal door de huisarts mogelijk worden doorverwezen naar het triagecentrum van Gentbrugge.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio