Tiesj Benoot stapt uit voorzorg uit Dauphiné: “Willen geen risico nemen richting Tour”

Tiesj Benoot stapt uit voorzorg uit Dauphiné: “Willen geen risico nemen richting Tour”

Foto: Photo News

Domper voor Tiesj Benoot: de renner van Team Sunweb gaf vandaag op in de derde etappe van de Dauphiné omwille van aanhoudende klachten in de onderrug. “Ik voelde het al in de etappe van gisteren”, zo vertelde Benoot vanop de Sunweb-bus. “Op de slotklim heb ik me toen bewust op de kant gezet. Ik hoopte dat een behandeling en een nacht rust beterschap zou brengen, maar dat was niet het geval.”

LEES OOK. Geen drie op drie voor Jumbo-Visma in Dauphiné: Italiaan Formolo blijft net uit de greep van de toppers

“Het was de beste beslissing om uit de race te stappen en niet te forceren, zeker niet gezien het zware weekend dat er nog aankomt. Ik mis een paar wedstrijddagen, maar dat vind ik totaal niet belangrijk. Zeker niet als het alternatief is om hier nog twee dagen mijn rug naar de kloten te rijden. Richting Tour willen we geen risico nemen.”

In de Tour moet Benoot straks één van de speerpunten van zijn ploeg worden. Zorgen over zijn deelname daar maakt hij zich op dit moment niet: “Het heeft geen zin om te panikeren, maar plezant is dit natuurlijk niet. Zeker omdat er geen aanleiding is voor de pijn. Het is niet dat ik recent ben gevallen. Ik heb op dit moment ook nog geen dokter gezien. We zijn nu onderweg naar het hotel.”

Afgelopen maandag toonde Benoot zich nog in de finale van de openingsetappe van de Dauphiné, toen hij op een elfde plaats eindigde. Ook in Milaan-Sanremo maakte hij eerder een goede beurt: “Conditioneel voel ik me ook zeer goed”, geeft aan hij. “Alleen heb ik op dit moment gewoon geen mobiliteit in de onderrug.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.