Beerschot haalt Japanse international Suzuki binnen: “Mijn naam staat symbool voor strijdbaarheid”

Video: ATV

Beerschot heeft een akkoord bereikt met de Japanner Musashi Suzuki. De 26-jarige aanvaller tekende een contract voor drie jaar, met optie voor een extra jaar. Hij is de vijfde transfer van de Mannekes.

‘Musa’ Suzuki is een Japanse international die de voorbije jaren makkelijk de weg naar doel vond bij het Japanse HC Sapporo. In 44 wedstrijden in de Japanse eerste klasse scoorde Suzuki 26 keer. Zijn snelheid is een extra troef en met een lengte van 1 meter 85 is hij naar Japanse normen zeker niet klein. Zijn Jamaicaanse roots - als kind van een Jamaicaanse vader en Japanse moeder is hij geboren in het paradijselijke Montego Bay, toeristische trekpleister van het Caribisch eiland - zitten daar voor iets tussen. Met wat meer body staat Suzuki wat steviger op zijn benen, een voordeel dat hij als jeugdspeler al wist te benutten.

Suzuki is de vijfde transfer van de Mannekes. Eerder haalde Beerschot al Dario Van den Buijs, Jan Van den Bergh, Abdoulie Sanyang en Blessing Eleke als versterking binnen. Op het Kiel zijn ze verheugd met de mooie transfer. “Met Suzuki hebben we opnieuw een polyvalente aanvaller met veel loopvermogen in huis gehaald”, klinkt het. “Musashi is een beweeglijke voetballer en erg doeltreffend. Net als Eleke halen we met Suzuki een aanvaller binnen die onmiddellijk een meerwaarde kan bieden én bij ons nog beter kan worden.”

Nationale ploeg

De Japanner liet in een reactie op de clubwebsite weten dat de overgang naar Beerschot een belangrijk moment in zijn carrière is. “Sinds ik prof ben, is het altijd mijn droom en mijn grootste uitdaging geweest om naar een goede Europese competitie te komen. Ik zal er alles aan doen om bij Beerschot te slagen”, aldus Suzuki. Uit de grote belangstelling op de sociale media van Beerschot blijkt dat de Japanse media Suzuki op de voet volgen.

In het land van de rijzende zon is Suzuki geen onbekende bij de nationale ploeg. Hij verzamelde tot nog toe zeven caps, allemaal in 2019. Een groot toernooi maakte Suzuki dus nog niet mee met de ‘Blue Samurai’. Aan de nodige Japanse symboliek ontbreekt het de spits niet. “Ik ben genoemd naar een bekende zwaardvechter, Miyamoto Musashi. Laat dat symbool staan voor de strijdbaarheid en de ingesteldheid waarmee ik naar hier kom. Ik wil deze kans met beide handen grijpen.”

Beerschot haalt Japanse international Suzuki binnen: “Mijn naam staat symbool voor strijdbaarheid”
Suzuki speelde al zeven wedstrijden voor de Japanse nationale ploeg. Foto: AFP

De opmerkelijke transfer stemt Beerschot-voorzitter Francis Vrancken goedgezind. “Door de promotie kunnen we die groep nu aanvullen met spelers die deze groep op korte termijn iets extra’s brengen en bij Beerschot nog beter kunnen worden. Dit zijn de aangekondigde gerichte transfers die tonen dat we aan onze groei blijven werken, zonder stappen over te slaan.”

De transfer van Suzuki werd afgerond en bekendgemaakt in de tuin van voorzitter Francis Vrancken:

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden

IMU