Patrick Lefevere: “Ik ben blij dat nog leeft”

Drama voor Remco Evenepoel in Ronde van Lombardije: bekkenbreuk na val in ravijn, seizoen is voorbij

 

 ©  AFP

Wat een hoogdag moest worden voor Remco Evenepoel, draaide uit op een drama. De topfavoriet schoof op het goede moment mee met een kopgroep met enkele favorieten, maar in een afdaling liep het mis. Evenepoel kwam in de afdaling van de Muro di Sormano ten val. Hij botste tegen een muurtje en dook een ravijn in. Onze landgenoot was bij bewustzijn, maar hij liep wel een breuk in het bekken op en mag een kruis maken over de rest van zijn seizoen. Manager Patrick Lefevere reageerde aangeslagen. “Ik ben blij dat nog leeft.”

Raf Hermans

De update kwam er iets voor 20 uur. Patrick Lefevere liet weten dat in het ziekenhuis een breuk aan het bekken en een klaplong werd vastgesteld, het seizoen van Evenepoel is over. “Er is goed nieuws, hij is bij bewustzijn. Maar Remco heeft wel een bekkenbreuk opgelopen en zijn rechterlong is geperforeerd. Ik heb hem gezien, maar hij heeft vooral zijn ouders en zijn ploegmaats willen geruststellen. Wat er met zijn seizoen gebeurt? Het kan me niet schelen, echt niet. Ik ben blij dat hij nog leeft. Hij zal nog veel naar televisie moeten kijken dit seizoen. Hij zei “sorry” tegen me. Ik zei: “Je leeft nog. Zwijgt.” Voor hetzelfde geld duikt hij wat verder en gaat het nog meer mis. Ik heb al meermaals tegen de vakbond en organisatie dat dit soort afdalingen niet kan, maar er verandert niks. Ik wil het er zelfs niet meer over hebben. Cru gezegd konden we twee doden gehad hebben in een week tijd met Fabio Jakobsen en Remco. Je kan denken dat winnen en koers belangrijk is. Maar als je jouw renners in een nadar of een ravijn ziet vliegen, denk je daar niet meer aan. Dan is het pure larie. Ik zat in de tearoom van Luca Paolini televisie te kijken, zoals iedereen. Wat ik toen voelde? Dat ga ik voor mij houden.”

De Belg blijft normaal nog 24 uur in het Italiaanse ziekenhuis. ”Er zal een privéjet klaar staan om hem over te brengen naar België. We willen geen risico’s nemen, dus hij blijft hier nog 24 uur. Er moeten nog enkele radiologische testen gebeuren, maar de revalidatie willen we verder in ons land doen” ”, aldus Lefevere nog.

De afdaling van de Muro di Sormano is de Belgen niet gunstig. In 2017 vielen zowel De Plus als Bakelants zwaar in deze afzink.

LEES OOK. Jakob Fuglsang de sterkste overlever in bewogen Ronde van Lombardije

LEES OOK.Nog meer ophef: auto veroorzaakt crash tijdens Ronde van Lombardije, verlamde renner furieus op Twitter

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  LAPRESSE

 

Meer over Remco Evenepoel

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie