Genk blijft op gelijkspel steken tegen halve reserveploeg van OH Leuven na late treffer

Genk blijft op gelijkspel steken tegen halve reserveploeg van OH Leuven na late treffer

Foto: Photo News

OH Leuven heeft voor een stunt gezorgd door met een door blessures zwaar gehavende ploeg 1-1 gelijk te spelen bij Genk. De Limburgers waren 90 minuten lang de betere, maar slikten in het slot nog een tegendoelpunt van Henry. Eerder had Ito Genk op voorsprong gebracht.

Voor verrassingen in de opstelling moesten we vooraf bij de Leuvenaars en Marc Brys zijn. Hij wisselde op liefst zes plaatsen. De nieuwkomers: Ngawa, Ouedraogo, Vekemans, de 17-jarige Asante en kersverse aanwinsten Iversen en Vlietinck. Bij de thuisploeg keerde Bongonda terug uit quarantaine.

Genk ging van bij de start op zoek naar de openingstreffer, een attente Kotysch kon Ito afstoppen bij de eerste Limburgse aanval. De eerste iets grotere kans was voor Bongonda, maar zijn verre uithaal werd vlot gestopt door OHL-doelman Iversen, die de Leuvenaars huren van Leicester. Twee minuten later was daar opnieuw Bongonda, maar zijn schampschot ging net naast.

Leuven stond onder druk en werd zwaar bestookt door de Genkenaars, maar tot écht uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg in het eerste halfuur niet. Tegen de gang van het spel in was de eerste reuzekans van de wedstrijd zelfs voor OHL. Hubert bediende Vekemans met een doorsteekpass, de 20-jarige belofte besloot pal op keeper Vukovic.

Genk blijft op gelijkspel steken tegen halve reserveploeg van OH Leuven na late treffer
Foto: JEFFREY GAENS

Net na de drinkpauze had Leuven toch weer zijn kersverse doelman Iversen nodig om de nul te houden. Hij duwde een schot van Cuesta uit zijn doel. Daarna volgde opnieuw een zeer stevige tegenprik van OHL, Mercier en Henry rukten samen op. Mercier legde terug op Sowah, Vukovic voorkwam bij het schot van de Ghanees de 0-1 met een beenveeg. Niet veel later leek Dessers aan de overkant op aangeven van Daehli de score te openen van vlakbij het doel, maar hij stond buitenspel. Op slag van rust kreeg Mercier nog alle ruimte om aan te leggen van net buiten de zestien, maar de OHL-middenvelder besloot over.

Heerlijk in de linkerbovenhoek

Na de pauze bracht Hannes Wolf Onuachu in het spel ten koste van Daehli. Er vielen prikjes aan beide kanten, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Tot Ito na tien minuten in de tweede helft ruimte kreeg om aan te leggen vanop een meter of twintig en het leer heerlijk in de linkerbovenhoek mikte. 1-0. Op het uur toonde Ito zich nog eens door de net ingevallen Aguemon vlotjes in de wind te zetten, maar Ouedraogo stopte de aanval af.

Genk blijft op gelijkspel steken tegen halve reserveploeg van OH Leuven na late treffer
Foto: Isosport

Het tempo verdween even uit de wedstrijd, de voorzetten van Uronen aan de ene kant en Aguemon aan de andere kant bleven onaangeroerd. Munoz leek een kwartier voor tijd de wedstrijd te beslissen met een schuiver over de grond, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. De partij leek in de laatste tien minuten rustig naar het einde te kabbelen, maar dat was buiten de genialiteit van Sowah gerekend. Met een lobje bracht hij de bal tot bij Mercier, die naar Henry doorstak. De Franse spits besloot eerst op Vukovic, maar prikte in de rebound de 1-1 tegen de netten. OHL mocht meer dan tevreden zijn met een puntje, al verloor het in het slot nog zijn spits Henry met een enkelblessure.

OHL: Iversen, Kotysch, Ngawa, Ouedraogo, Vlietinck (87’ Myny), Vekemans (59’ Aguemon), Hubert, Sowah, Mercier, Asante (64’ Croizet), Henry

Genk: Vukovic, Maehle, Cuesta, Lucumi, Uronen, Ito, Munoz, Daehli (46’ Onuachu), Wouters, Bongonda (62’ Eboue), Dessers (76’ Nygren)

Doelpunten: 55’ Ito 1-0, 85’ Henry 1-1

Scheidsrechter: Vergoote

Gele kaarten: Wouters, Ngawa

Hannes Wolf: “Zeer teleurstellend”

“Dit is een zeer teleurstellend resultaat”, sprak coach Hannes Wolf na het gelijkspel van Genk tegen OH Leuven. “Niet alleen de late gelijkmaker is een ontgoocheling, ook de prestatie. Dit is gewoon niet goed genoeg voor een ploeg van ons niveau. We begonnen nochtans degelijk, maar daarna verloren we te vaak de bal en dwongen we te weinig kansen af.”

“Ik hoopte dat we de situatie net als tegen Zulte Waregem konden keren in de tweede helft. Dat gebeurde ook met die schitterende goal van Ito, maar ik moet bekennen dat Leuven een punt verdiende. Niets aan te doen, we moeten meteen weer opstaan, te beginnen met de verplaatsing naar Standard. Daarna krijgen we Club Brugge op bezoek. We weten waar we voor staan”, sloot Wolf af.

Genk blijft op gelijkspel steken tegen halve reserveploeg van OH Leuven na late treffer
Hannes Wolf kon opnieuw niet winnen met Racing Genk. Foto: JEFFREY GAENS

Joakim Maehle: “Veel om te leren”

“Dit is een wedstrijd waaruit we veel kunnen leren”, sprak Joakim Maehle, rechtsachter van RC Genk. “Waar het precies misliep, valt niet zomaar te zeggen. We wisten dat we de bal vaak gingen hebben, maar we deden er te weinig mee. Met een gebrek aan respect heeft het totaal niets te maken, misschien wel met het feit dat we te weinig wisten over OH Leuven. Een pas gepromoveerde ploeg met veel nieuwe spelers en heel wat vervangers voor geblesseerde spelers, dat was wennen. Dat mag natuurlijk geen excuus zijn. Het moet de komende weken gewoon beter.”

Marc Brys: “Waren zeer strijdlustig ondanks gehavende toestand”

“We hebben een enorm moeilijke week achter de rug door vier zware blessures, een catastrofe die de groep vooral mentaal teisterde”, zei een tevreden OHL-coach Marc Brys. “Het was puzzelen, maar enkele jongeren profileerden zich op training en grepen hun kans. Het was een sprong in het onbekende vandaag, maar we deden het in combat-modus.”

“Het tegendoelpunt bracht ons even uit verband, maar stilaan keerde het vertrouwen terug en gingen we steeds meer in de gelijkmaker geloven. Die vond ik trouwens verdiend”, stelde Brys. “Op het einde beging Maehle nog een duidelijke strafschopfout, hij zocht niet eens de bal. Maar goed, dat we ondanks onze gehavende toestand zo strijdlustig waren, is mooi om zien. Een puntje is dan een goed resultaat. Ik hoop wel dat de blessure van Henry meevalt, want anders kunnen we beter stoppen met voetballen.”

Genk blijft op gelijkspel steken tegen halve reserveploeg van OH Leuven na late treffer
Marc Brys (OHL) was een tevreden coach na het gelijkspel. Foto: Isosport

Pierre-Yves Ngawa: “Pluim voor onze jonge gasten”

“We geloofden in een stunt, anders waren we beter in de kleedkamer gebleven. We hebben hard geknokt om in 1A te geraken, dus het lijkt me logisch dat we er nu ons hoofd voor leggen”, vertelde Pierre-Yves Ngawa (OHL). “We willen ons bewijzen en hebben deze week keihard gewerkt om met de jonge gasten in de ploeg klaar te geraken voor Genk. Verschillenden onder hen debuteerden, en ze verdienen een pluim, want hun prestatie was opmerkelijk. Marc Brys heeft van ons een dynamischere ploeg gemaakt. We doen constant positiewissels, en de wil om te winnen is ook groter dan ooit.”

Daniel Iversen: “Niet verwacht dat ik meteen in doel zou staan”

“Ik had niet verwacht dat ik meteen in doel zou staan, want ik heb nog nauwelijks kunnen meetrainen”, zei OHL-nieuwkomer Daniel Iversen. “Ik ben heel blij, zowel omdat ik mijn kans kreeg als met deze knappe teamprestatie. Deze onuitgegeven defensie kent elkaar nauwelijks, maar dat leverde geen enkel probleem op. De communicatie was goed. Ik mag niet klagen over mijn eerste dagen bij OHL. Ik had al veel over de club gehoord, maar ik heb nu ook zelf kunnen vaststellen dat er goed werk wordt geleverd door spelers, staf en bestuur. Ze hebben mij goed ontvangen deze week.”

Hannes Wolf: “Zeer teleurstellend”

“Dit is een zeer teleurstellend resultaat”, sprak coach Hannes Wolf na het gelijkspel van Genk tegen OH Leuven. “Niet alleen de late gelijkmaker is een ontgoocheling, ook de prestatie. Dit is gewoon niet goed genoeg voor een ploeg van ons niveau. We begonnen nochtans degelijk, maar daarna verloren we te vaak de bal en dwongen we te weinig kansen af. Ik hoopte dat we de situatie net als tegen Zulte Waregem konden keren in de tweede helft. Dat gebeurde ook met die schitterende goal van Ito, maar ik moet bekennen dat Leuven een punt verdiende. Niets aan te doen, we moeten meteen weer opstaan, te beginnen met de verplaatsing naar Standard. Daarna krijgen we Club Brugge op bezoek. We weten waar we voor staan.” (rs)

Joakim Maehle: “Veel om te leren”

“Dit is een wedstrijd waaruit we veel kunnen leren”, sprak Joakim Maehle, rechtsachter van RC Genk. “Waar het precies misliep, valt niet zomaar te zeggen. We wisten dat we de bal vaak gingen hebben, maar we deden er te weinig mee. Met een gebrek aan respect heeft het totaal niets te maken, misschien wel met het feit dat we te weinig wisten over OH Leuven. Een pas gepromoveerde ploeg met veel nieuwe spelers en heel wat vervangers voor geblesseerde spelers, dat was wennen. Dat mag natuurlijk geen excuus zijn. Het moet de komende weken gewoon beter.” (rusm)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.