Nog meer ophef: auto veroorzaakt crash tijdens Ronde van Lombardije, verlamde renner furieus op Twitter

Nog meer ophef: auto veroorzaakt crash tijdens Ronde van Lombardije, verlamde renner furieus op Twitter

Jakob Fuglsang won zaterdagnamiddag de Ronde van Lombardije, maar de 114de editie werd vooral overschaduwd door de zware val van Remco Evenepoel. De afdaling van de Colle di Sormano was eerder al het decor voor zware crashes, en tot overmaat van ramp voor de organisatie ging het in de slotkilometers nog eens mis met een auto en Max Schachmannn, die op weg was naar een mooie ereplaats.

Een auto raakte op het parcours en reed prompt de Duitse kampioen aan. De oude vrouw achter het stuur stapte aangedaan uit haar wagen, de Duitser vervolgde gelukkig snel zijn weg en werd nog zevende. Achteraf bleek wel dat Schachmann een gebroken sleutelbeen opliep.

De Internationale Wielerunie startte alvast een onderzoek naar het incident en overweegt een klacht tegen organisator RCS. “Wedstrijden van de WorldTour zijn van het hoogste niveau en moeten te allen tijde op afgesloten wegen gereden worden”, klinkt de mededeling.

Er kwam meteen ook harde kritiek uit bijzondere hoek: Edo Maas. De voormalige renner werd vorig jaar in de beloftenversie van de Ronde van Lombardije aangereden door een wagen die uit een zijweg kwam tijdens een afdaling. Maas raakte verlamd, stapt intussen met een bionisch pak maar koersen zit er nooit meer in. Hij is dan ook snoeihard: “Deja vu deja vu… Doe hier iets aan, organisatie en/of UCI. Er zijn geen excuses voor dit soort ‘ongelukken’.”

bekijk ook

Toeschouwer filmde toevallig val van Remco Evenepoel (en hoe Nibali hem op een achterstand zette)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.