Lewis Hamilton: "Mijn toekomst hangt niet af van Toto Wolff"

Lewis Hamilton: "Mijn toekomst hangt niet af van Toto Wolff"

Toto Wolff Foto: Mercedes F1 team

Zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton laat aan ‘Autosport’ weten dat de plannen van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff geen invloed zullen hebben op zijn eigen toekomstplannen.

Toto Wolff liet in Barcelona weten dat hij nog steeds met Ola Kallenius, de CEO van Daimler, aan het onderhandelen is. Een onderwerp tijdens die onderhandelingen is ook de optie voor Wolff om in een andere functie te gaan werken.

Lewis Hamilton is ook nog aan het onderhandelen over een nieuw contract, maar ondanks zijn goede relatie met Toto Wolff wil hij benadrukken dat zijn toekomst niet afhangt van wat Wolff gaat doen. "Wat je moet onthouden is dat het een team van zoveel mensen is," zei Hamilton. "Er zijn bijna tweeduizend mensen in het team. Het ligt niet alleen aan één persoon, één individu. Dus ja, dat is niet bepalend voor het feit of ik blijf of niet. Ik heb deel uitgemaakt van de groei van dit team en ben meegegroeid. De kracht is er door en door, dus zoals ik al zei, het hangt niet af van één individu."

Lewis Hamilton:
Foto: Photo News

De zesvoudige wereldkampioen begrijpt wel dat Wolff verder kijkt dan zijn neus lang is. "Ik denk dat iedereen moet doen wat het beste voor hen is. Wat het beste is voor hun carrière en geluk aan het eind van de dag. Ik denk dat het slim is voor hem. Ik denk dat iedereen moet gaan zitten, een moment nemen en evalueren wat ze in de toekomst willen doen. Of het nu past bij hen en hun familie en hun toekomstdromen. We hebben in deze periode al zoveel samen gedaan."

"Ik hoop dat hij blijft”, besluit Hamilton, “want het is leuk om met hem te werken, en het is leuk om met hem te onderhandelen en samen de ups en downs te beleven. Dus, ik ben Toto echt dankbaar en ik zal hem volledig steunen in wat hij ook besluit te doen."

Meer F1-nieuws:

  • - Sebastian Vettel onterecht tot ‘Driver of The Day’ verkozen?
  • - Teambaas neemt Max Verstappen in bescherming na felle kritiek: "Hij weet niet alles"
  • - Sebastian Vettel geeft na zevende plaats verklaring voor frustraties over de boordradio
  • - Hamilton na dominante overwinning: “Ik zat echt in de ‘zone’, het voelde geweldig!”
  • - Ferrari ontkent dat het Sebastian Vettel saboteert: “Wat een onzin!”
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.