Kürt Rogiers ligt wakker van zijn ouders: “Mijn vader vond dat ik me als een tiran gedroeg”

Kürt Rogiers ligt wakker van zijn ouders: “Mijn vader vond dat ik me als een tiran gedroeg”

Foto: Familie

Kürt Rogiers is een piekeraar en dat zullen zijn ouders geweten hebben. Corona zorgde ervoor dat hij extra veel aan het piekeren ging en vooral zijn ouders in bescherming wilde nemen, zegt hij aan Dag Allemaal.

De acteur heeft wat spijt van zijn gedrag tijdens de lockdown. “Ik ben best wel streng geweest voor mijn ouders, beiden risicopatiënt. Ik heb hen gezegd dat ze dit heel serieus moesten nemen en binnen blijven. Als ik ze dan toch zonder mondmasker en veel te dicht bij de buren zag, wees ik hen daar ook op”, zegt Rogiers.

Zijn vader deed zijn beklag bij een vriend. “Voor mijn vader voelde dat aan alsof ik hem als een kind behandelde. Alsof ik een tiran was die zijn ouders in hun eigen appartement wilde opsluiten. Dat hoorde ik dan achteraf, via via. Het idee dat mijn ouders mij niet zélf durfden te zeggen dat ik moet dimmen, daarvan heb ik wakker gelegen. Voor alle duidelijkheid: ik was - en ben - alleen maar een bezorgde zoon. Ik heb daar met m’n vader over gepraat en we hebben nu meer begrip voor elkaars standpunt.”

Rogiers prijst zichzelf ook gelukkig dat niemand in zijn omgeving door corona geveld is.

Corrigeer

MEER NIEUWS