Code scannen en luisteren naar verhalen op een bankje

Code scannen en luisteren naar verhalen op een bankje

Onder meer in de Tolhuisstraat in Schelle kan je luisteren naar de podcast. Foto: Bart Roggeman

Hemiksem / Schelle / Niel -

Op een aantal plaatsen in Hemiksem, Schelle en Niel zijn zitbanken uitgerust met een QR-code. Als je die scant, kan je luisteren naar intieme, bizarre en aangrijpende dialogen en gesprekken.

Ze zijn onderdeel van het theaterproject Het Bankje van Opendoek, de koepel van het amateurtheater. De podcast werd gerealiseerd om deze zomer op een coronaproof manier toch nog een stukje cultuur naar de mensen te brengen. Het project is intussen in meer dan vijftig steden en gemeenten geïntroduceerd.

In een samenwerking met de gemeenten brengt cultuurdienst Ivebica het project ook naar Hemiksem, Schelle en Niel. In Hemiksem kan je de podcast ontdekken in onder meer het park rond de Sint-Bernardusabdij, in Schelle zijn de QR-codes terug te vinden op zitbanken langs de dijk, de Maeyelei en in de Tolhuisstraat, in Niel kan je ook luisteren naar de verhalen op de banken langs de dijk.

De podcast is te beluisteren tot en met 31 augustus. Ivebica wijst erop steeds de geldende coronamaatregelen te respecteren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio