Belgische teams kennen tegenstanders in Champions League volley

Belgische teams kennen tegenstanders in Champions League volley

Foto: JEFFREY GAENS

De drie Belgische volleybalclubs die komend seizoen aantreden in de Champions League - Aalst, Roeselare en Maaseik - kennen hun opponenten op het kampioenenbal. Vrijdagmiddag vond in Luxemburg de loting plaats.

Aalst neemt het in groep A op tegen het Turkse Istanboel en de Poolse teams Kedzierzyn-Kozle en Belchatow.

Roeselare is in poule D ondergebracht met het Italiaanse Modena, het Russische Kemerovo en het Poolse Warschau. Dat laatste team wordt gecoacht door de Italiaan Andrea Anastasi, voormalig coach van de Red Dragons.

Maaseik is niet rechtstreeks voor de groepsfase geplaatst. De Limburgers ontmoeten in de eerste voorronde het Wit-Russische Soligorsk en het Zwitserse Amriswil in poule E. In deze fase organiseert elke club in eigen zaal een minitoernooi met de twee andere clubs. De groepswinnaar komt in de tweede voorronde opnieuw terecht in een poule van drie teams, waarin volgens hetzelfde principe als in de eerste voorronde gespeeld wordt. De winnaar van die poule bereikt de ‘echte’ groepsfase. Als Maaseik zich niet kan plaatsen voor het kampioenenbal, dan is er nog het vangnet van de CEV Cup.

Maaseik moet al vanaf eind september aan de bak in de eerste voorronde, de wedstrijden in de tweede voorronde zijn voorzien in de tweede helft van oktober. De groepsfase wordt afgewerkt vanaf november 2020 tot februari 2021. De vijf poulewinnaars en de drie beste nummers twee stoten door naar de kwartfinales. Op 11 februari wordt er geloot voor de kwartfinales. De Super Finals zijn voorzien op 1 mei.

Komend seizoen verdedigen maar drie in plaats van vijf volleybalclubs de Belgische kleuren in Europa. Leuven en Achel beslisten vanwege de coronacrisis Europees niet in actie te komen.

Het afgelopen seizoen werd in maart definitief stopgezet zonder dat er een eindklassement werd opgemaakt of een kampioen werd gekroond. Met Roeselare, Aalst, Achel en Maaseik kwamen op dat moment nog vier teams in aanmerking voor de titel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.