She

Willem-Alexander en Máxima schenden coronamaatregelen tijdens vakantie, Nederlands koningspaar reageert

Willem-Alexander en Máxima schenden coronamaatregelen tijdens vakantie, Nederlands koningspaar reageert

Foto: ISOPIX

De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich tijdens hun vakantie in Griekenland niet aan de coronamaatregelen gehouden. Ze respecteerden de social distance niet, zo meldt RTL Nieuws op basis van een foto die online circuleert.

Op de foto zien we het koningspaar in een restaurant op het eiland Milos. Ze poseren naast een van de eigenaren, zonder dat ze daarbij een anderhalve meter afstand houden. Zowel Willem-Alexander als Máxima dragen ook geen mondmasker, al heeft de koning er wel eentje vast in zijn rechterhand.

Bij RTL Nieuws hebben ze met de maker van de foto gesproken. “Die was voor een privé-album. Dat de regels geschonden zijn, dat was een foutje.”

Reactie koningspaar

Intussen hebben Willem-Alexander en Máxima officieel gereageerd op het incident. “In de spontaneïteit van het moment hebben we niet op de social distance gelet. Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen, want ook op vakantie is naleven van de coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen”, laten ze in een tweet.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN