Tweehonderd automobilisten geflitst op twee uur tijd: Dok-Zuid blijft zwart punt

In Dok-Zuid blijven autobestuurders het gaspedaal indrukken.  

In Dok-Zuid blijven autobestuurders het gaspedaal indrukken.  ©  fvv

gent -

Hoe vaak de Gentse politie er ook flitst, automobilisten blijven te snel rijden in Dok-Zuid. Afgelopen weekend werden in twee uur net geen tweehonderd auto’s op de bon gezet. Eén autobestuurder knalde met 97 kilometer per uur voorbij de flitscontrole.

Dok-Zuid en de omgeving van de Nieuwevaart en Gasmeterlaan staan bekend als een plek in Gent waar automobilisten graag het gaspedaal indrukken. De politie controleert er maand na maand de snelheid en schrijft boetes aan de lopende band.

LEES OOK. Laagvlieger geflitst met 161 km/u in bebouwde kom: “We waanden ons op racecircuit”

Vrijdagavond tussen 19 en 21 uur stond opnieuw een flitspatrouille opgesteld in Dok-Zuid. Van de goed tweeduizend auto’s die langsreden, passeerde één op de tien (198 auto’s) met een te hoge snelheid. Je mag er 50 kilometer per uur. Zes snelheden waren zo hoog dat de bestuurders hun rijbewijs kunnen kwijtspelen. Eén iemand reed 97 kilometer per uur.

Ook in de Noorderlaan, in de buurt van de Watersportbaan, werd vrijdagavond gecontroleerd. Daar werden in twee uur tijd 156 auto’s geflitst, ook zowat één op de tien van de passanten. De geregistreerde topsnelheid bedroeg daar 92 kilometer per uur.

LEES OOK. Hallucinante snelheden in Gentse bebouwde kom: kan trajectcontrole helpen?

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio