Delfine Persoon wil geen slechte verliezer zijn, maar: “Zonder gebroken neus had ik veel beter gekund”

Delfine Persoon wil geen slechte verliezer zijn, maar: “Zonder gebroken neus had ik veel beter gekund”

Foto: BELGA

In de gebouwen van haar sponsor Steen blikte de 35-jarige Delfine Persoon maandag samen haar coach Filiep Tampere, maandag terug op de kamp van afgelopen zaterdag tegen de 34-jarige Ierse Katie Taylor. De West-Vlaamse verloor opnieuw op punten, nadat Taylor eerder al eens in New York door de scheidsrechters aangeduid werd als winnaar. Toen voelde Persoon zich bestolen. Nu werd ze geremd in haar kansen door een neusbreuk die ze opliep in de tweede ronde. Ze bergt de bokshandschoenen zeker nog niet op en blijft strijdvaardig.

LEES OOK. Delfine Persoon denkt nu toch anders over haar verloren gevecht (en krijgt de steun van Tyson Fury)

“Meteen na de laatste gong heeft Filiep gezegd dat ik waarschijnlijk verloren was, dus heb ik dat ook gezegd. Alleen hebben we nu die kamp enkele keren herbekeken en telkens tot het besluit gekomen dat ik zeker niet verloren was. Een match nul was oké geweest, maar wij hadden telkens een puntje verschil in ons voordeel.”

Haar gebroken neus speelde Persoon parten. “Resultaat van een kopstoot. Dat heeft me zeer gehinderd om te boksen zoals ik het had gewild. Met series van drie vier slagen. Nu ben ik ongewild maar intuïtief voorzichtiger geweest en geen series gegeven. En misschien zijn we er ook te gemakkelijk van uit gegaan dat ik niet kon winnen als ik haar niet KO sloeg. Maar nogmaals en met nadruk, alle respect voor Katie.”

“Neen, mijn leven zal er niet anders gaan uitzien omdat ik die vier gordels niet heb kunnen omgorden, maar het is jammer. Want niemand moet denken dat ik enkel voor de centen boks. Ik wil mijn beurs inruilen voor die gordels. Het gaat om de eer. Als mijn ma en pa straks boer Charel zullen tegenkomen zal die niet over centen beginnen, maar zeggen dat hun dochter verloren heeft”, klinkt het bij Persoon.

Delfine Persoon wil geen slechte verliezer zijn, maar: “Zonder gebroken neus had ik veel beter gekund”
Foto: BELGA

Geen fin de carrière

Maar stoppen, daar denkt ze nog niet aan. “Ik ga nu een paar maanden rust nemen en dan zien we wel wat er op ons afkomt. Freddy De Kerpel heeft blijkbaar vastgesteld dat ik het heilige vuur kwijt ben. Als dat zo zou zijn, zou ik geen acht ronden met een gebroken neus hebben volgehouden hé. Maar ik ga zeker terug naar mijn natuurlijk gewicht als super pluim.”

“Het wordt zeer moeilijk om nog te organiseren zonder publiek wegens corona, maar we hebben schitterende sponsoren, die bekijken of ze toch nog een meeting op poten kunnen zetten. We zien wel. En deelnemen aan de Olympische Spelen kan ook nog, maar hoe dat zal verlopen met corona weet nog geen mens. In alle geval ben ik kandidaat.”

“Maar in de komende maanden zullen we veel energie moeten steken in de nieuwe bokshal die we willen bouwen in Gits. Mijn beurs is een welgekomen financiële hulp daarbij, maar we zullen ook nog de bank bereid moeten vinden om een lening te geven. Maar normaal moet de bouw eind dit jaar beginnen en moet de zaal volledig functioneel zijn eind volgend jaar.”

Delfine Persoon wil geen slechte verliezer zijn, maar: “Zonder gebroken neus had ik veel beter gekund”
Foto: Mark Robinson
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.