S&P 500 en Nasdaq naar nieuwe records op Wall Street

S&P 500 en Nasdaq naar nieuwe records op Wall Street

Foto: AFP

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst de handel uitgegaan, waarbij de breed samengestelde S&P 500 en technologiegraadmeter Nasdaq voortborduurden op de recordstanden van vrijdag. De stemming onder beleggers op Wall Street kreeg steun van de positieve berichten over de behandeling van het coronavirus en een mogelijk versnelde goedkeuring van een vaccin in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,4 procent hoger op 28.308,46 punten. De S&P 500 steeg 1 procent tot 3431,28 punten en de Nasdaq won 0,6 procent tot 11.379,71 punten.

President Donald Trump zou overwegen om een experimenteel coronavaccin in een stroomversnelling te brengen zodat het middel nog voor de verkiezingen van 3 november in noodgevallen kan worden gebruikt in de VS. Ook heeft toezichthouder FDA op aanwijzing van Trump de plasmatherapie tegen Covid-19 versneld goedgekeurd.

Bedrijven in de reissector gingen flink omhoog. Luchtvaartbedrijven als American Airlines, United Airlines en Delta Air Lines klommen tot 10,5 procent. Cruisemaatschappijen Carnival, Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line werden tot 10 procent hoger gezet.

Techreus Apple gaf zijn opmars van de voorbije tijd een vervolg. Het aandeel steeg met een plus van 1,2 procent voor het eerst boven de grens van 500 dollar. Apple werd onlangs qua beurswaarde meer dan 2 biljoen dollar waard.

Verder zijn de markten in afwachting van de uitkomsten van het jaarlijkse symposium van de Federal Reserve. Fed-baas Jerome Powell spreekt op donderdag over de langverwachte beleidskaders van de Amerikaanse centralebankenkoepel. Daarbij zal de aandacht in het bijzonder uitgaan naar de inflatiestrategie van de Fed.

Corrigeer

MEER NIEUWS