ZOMERREEKS: “Ik kwam graag onder de mensen, dan is de stap naar een café snel gezet”

ZOMERREEKS: “Ik kwam graag onder de mensen, dan is de stap naar een café snel gezet”

Gino Bogaert hoopt dat alles snel normaal wordt. Foto: PEL

Lochristi / Beervelde -

Ruim buiten de dorpskern van Beervelde ligt La Mazure, een bruine kroeg met een gezellig terras. Maar 2020 is voor uitbater Gino Bogaert voorlopig niet het meest gelukkige jaar.

La Mazure kan men nog bestempelen als een echt bruine kroeg. Uitbater Gino Bogaert, geboren en getogen Beerveldenaar, wist na zijn studies ergotherapie niet meteen wat aan te vangen en botste toen op café De Gareelmaker, dat over te nemen stond. “33 jaar later sta ik nog altijd achter de toog in La Mazure.”

De horecamicrobe kreeg Bogaert met de paplepel mee. “Mijn grootouders hebben nog de Bonte Koe open gehouden in Beervelde en daar vertoefde ik als jonge kerel vaak. Als je dan nog graag onder de mensen bent, is de stap snel gezet.”

Jaar om snel te vergeten

“Het is mij het jaartje al geweest. Begin februari moest ik noodgedwongen een maand dicht wegens een knieoperatie. Ik was pas enkele dagen opnieuw open toen de lockdown inging. Uiteindelijk kwam het nog goed uit, want de revalidatie verliep vrij moeizaam en op die manier kon ik iets meer rust nemen. De afgelasting van het traditionele oesterdegustatieweekend eind april viel toch zwaar. Het was de eerste keer in jaren dat mijn Bretoense leveranciers niet naar Beervelde konden afzakken om de oesters levend vers open te klikken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio