Man weigert mondmasker correct te dragen en bijt buschauffeur in de arm

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

GENT -

In de buurt van de Dampoort heeft een man een buschauffeur in de arm gebeten. Aanleiding was een opmerking omdat hij zijn mondmasker niet correct droeg. De buschauffeur moet door het incident in quarantaine.

Bastiaan Fonteyn

Het voorval vond maandagmiddag plaats op het Antwerpenplein, vlak bij de Dampoort. Een man stapte achteraan op de bus terwijl hij zijn mondmasker niet correct droeg. De buschauffeur maakte daarover een opmerking.

Toen de man afstapte ter hoogte van het Antwerpenplein, liep hij naar de voorkant van de bus en begon hij een discussie met de buschauffeur. Een spiegel van de bus moest eraan geloven. Wanneer de buschauffeur dit wilde tegenhouden, werd hij door de man in de arm gebeten, bevestigt Sonja Loos van De Lijn. De verdachte zou ook hebben uitgehaald met een rollator, al kan De Lijn dat nog niet bevestigen.

Coronatest

Loos: “Onze buschauffeur moest naar de huisarts. Die spreekt van een incident met hoog risico, omdat er speeksel is vrijgekomen. De chauffeur moet in quarantaine en moet worden getest op corona.”

De verdachte is 47 en komt uit Gent. Het parket heeft hem onmiddellijk gedagvaard in snelrecht. Op 22 oktober verschijnt de man voor de correctionele rechtbank in Gent.

Dat er sinds de coronacrisis meer agressie is tegen chauffeurs, wil De Lijn niet gezegd hebben. “De meeste reizigers hebben begrip voor de maatregelen en volgen die goed op. Helaas blijft een klein deel overgaan tot verbale en fysieke agressie.”