Nederlandse verdachte van overval aangehouden op Waddeneiland Texel

Kapellen / Putte-Kapellen -

De 61-jarige man die deze week gezocht werd door de Nederlandse politie is woensdag aangehouden op het Waddeneiland Texel. Dat bevestigt het Nederlandse parket. De man werd het laatst in de grensstreek tussen België en Nederland gesignaleerd, maar is nu dus opgepakt.

De 61-jarige kreeg meer dan twintig jaar geleden na een veroordeling tbs (terbeschikkingstelling) met verpleging opgelegd. Begin juli onttrok hij zich daaraan en sindsdien probeert hij uit handen van de politie te blijven. Na zijn onttrekking pleegde hij volgens de Nederlandse politie op 4 juli een inbraak in Westkapelle, een dorp in Zeeland.

Afgelopen maandag nog zou hij in Den Helder, in de provincie Noord-Holland, een gewapende overval op een Aldi-filiaal hebben gepleegd. Die overval heeft overigens veel weg van een overval in Kalmthout op 20 augustus. Ook toen werd een Aldi overvallen door een gewapende oudere man. Of die feiten kunnen worden toegeschreven aan hem, wordt onderzocht.

De man zou het laatst gezien zijn in Putte-Kapellen, op de grens tussen Nederland en België, maar werd op woensdag dus aangehouden op het Waddeneiland Texel. Dat bevestigt het Nederlandse gerecht, dat zich voorlopig onthoudt van meer commentaar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio