Ook Yanina Wickmayer krijgt plaats op hoofdtabel US Open dankzij forfait

Ook Yanina Wickmayer krijgt plaats op hoofdtabel US Open dankzij forfait

Foto: BELGA

Dankzij het forfait van de Sloveense Polona Hercog (WTA 47) krijgt onze landgenote Yanina Wickmayer (WTA 146) een stek op de hoofdtabel van de US Open, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen dat begin komende week van start gaat op Flushing Meadows in New York.

Wicky is intussen al op weg naar New York, zo laat ze op sociale media weten. Onze landgenote zat in de Tsjechische hoofdstad Praag om er een graveltoernooi af te werken. “Tijd om van bubbel te veranderen”, schreef ze er in een reactie bij.

Yanina Wickmayer kon zich tussen 2008 en 2018 elf keer op rij plaatsen voor de hoofdtabel in New York, maar vorig jaar geraakte ze er niet meer door de kwalificaties. Haar beste resultaat behaalde ze er in 2009 bij haar tweede deelname. In de halve finales ging ze er toen in twee sets uit tegen de Deense Caroline Wozniacki.

Aan Belgische zijde krijgt ze er dit jaar gezelschap op de hoofdtabel van Elise Mertens (WTA 22) en Alison Van Uytvanck (WTA 58). Kim Clijsters (geen ranking) kreeg een wildcard, maar sukkelt met een buikspierblessure waardoor ze forfait moest geven voor het WTA-toernooi van Cincinnati.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.