Remco Evenepoel reageert emotioneel na nieuwe heisa rond valpartij: “Ik heb in armen van mijn vader geweend”

Remco Evenepoel reageert emotioneel na nieuwe heisa rond valpartij: “Ik heb in armen van mijn vader geweend”

Remco Evenepoel heeft zaterdagavond in een tweet emotioneel gereageerd op de heisa die ontstaan is rond zijn zware val in de Ronde van Lombardije twee weken geleden. De UCI voert een onderzoek naar de jonge renner uit Schepdaal nadat bekend werd dat sportdirecteur Davide Bramati iets uit zijn achterzak haalde na de val. “Vanochtend heb ik in mijn ziekenbed gehuild in de armen van mijn vader”, klinkt het.

LEES OOK (N+). Patrick Lefevere: “Ik krijg de rekening gepresenteerd voor mijn grote mond in het veiligheidsdebat”

De tweet kwam er na de uitzending van Vive le Vélo, waarin Serge Pauwels zaterdagavond één van de centrale gasten was. Het onderwerp werd aangekaart, waarna Pauwels het opnam voor zijn jongere collega.“Als je iemand op een brancard legt, is het toch gewoon logisch dat die zakken worden leeggehaald”, vertelde de renner van CCC, die het incident afdoet als een storm in een glas water.

Kort nadien reageerde Evenepoel ook op het voorval via Twitter. “Bedankt om de situatie uit te leggen, Serge. Ik zal eerlijk zijn: vanochtend heb ik in mijn ziekenhuisbed gehuild in de armen van mijn vader. Zo verschrikkelijk slecht voelde ik me. Op dat moment was ik aan het vechten voor mijn leven. Mijn team deed gewoon wat best was voor mij.”

Op videobeelden van zijn val was te zien hoe sportdirecteur Davide Bramati een voorwerp uit de achterzak van Evenepoel haalde. Dat leidde op Twitter tot een massa insinuaties en de Internationale Wielerunie UCI kondigde vrijdag aan een onderzoek op te starten. Volgens Deceuninck - Quick-Step gaat het om niet meer dan een kleine drinkbus met voedingsproducten.

bekijk ook

Toeschouwer filmde toevallig val van Remco Evenepoel (en hoe Nibali hem op een achterstand zette)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.