Politiekorpsen gaan nauwer samenwerken: alle arrestanten naar De Maalderij van politie Voorkempen

Politiekorpsen gaan nauwer samenwerken: alle arrestanten naar De Maalderij van politie Voorkempen

Het ruime politiekantoor van zone Voorkempen. Plaats genoeg om weerspannige figuren en andere lastige klanten te laten brommen. Foto: Jan Auman

Brecht / Kapellen / Putte-Kapellen / Schoten / Brasschaat -

Politiezones Schoten, Grens, Brasschaat en Voorkempen hebben een samenwerkingsakkoord gesloten inzake de nachtelijke opsluiting van arrestanten in het cellencomplex van Lokale Politie Voorkempen in Brecht.

Vanaf 1 september zullen alle arrestanten van deze zones ’ s nachts worden overgebracht naar het cellencomplex van Lokale Politie Voorkempen aan de Vaartdijk in Brecht. Op deze manier is het niet langer noodzakelijk dat inspecteurs de wacht houden bij een arrestant op het Schotense commissariaat. Er komt meer capaciteit vrij waardoor er ook tijdens de nachtelijke uren meer blauw op straat zal zijn op het grondgebied van de gemeente Schoten.

“Samenwerking is van kapitaal belang voor de optimalisering van de werking van de Schotense politie en hun streven naar de garantie van veiligheid en leefbaarheid in de gemeente”, aldus korpschef Jack Vissers.

Eerder had Voorkempen al een gelijkaardig akkoord met politiezones Noord en Noorderkempen. “We bundelen dus onze krachten omdat we geloven dat dit alleen maar bevorderlijk is voor iedereen, zowel de arrestanten als de politiezones”, aldus Geert Smet, korpschef in Voorkempen. Of dit een nieuwe stap is naar een fusie en vergroting van de politiezones in de Antwerpse rand, wilde geen van de korpschefs bevestigen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio