Michael Matthews doet contract bij Team Sunweb niet uit en keert terug naar ex-ploeg

Michael Matthews doet contract bij Team Sunweb niet uit en keert terug naar ex-ploeg

Foto: Photo News

Michael Matthews zal na dit seizoen terugkeren naar het oude nest. De Australiër, die eind september 30 wordt, had nog een contract tot eind 2021 bij Team Sunweb. Beide partijen hebben samen besloten om die verbintenis niet uit te doen, zo raakte zondagavond bekend. Later in de avond werd aangekondigd dat Matthews zal terugkeren naar Mitchelton-Scott, de ploeg uit zijn thuisland waarvoor hij van 2013 tot 2016 al actief was.

“Ik zag een moment waarop het gewoon goed aanvoelde. Als sprinter en wielrenner heb je soms zulke momenten en soms moet je je instinct volgen”, vertelt Matthews op de site van Mitchelton-Scott. “Er was een mogelijkheid om terug te keren en die moet je grijpen als het zich aanbiedt. Op dit moment in mijn carrière voelde deze stap gewoon juist aan, en het team heeft me met open arm terug welkom geheten. Dat vind ik heel speciaal.”

“Ik ben zeer blij om hier terug te keren, want ik heb geweldige herinneringen uit mijn tijd toen de ploeg nog ORICA-GreenEdge heette. Gerry Ryan (de eigenaar van het team, nvdr.) hielp me om profrenner te worden, dus dit voelt als thuiskomen. Ik wil hier mijn eigen kans gaan, maar ook het team helpen om grote rondes te winnen en de jonge renners helpen om progressie te maken.”

Michael Matthews doet contract bij Team Sunweb niet uit en keert terug naar ex-ploeg
Matthews reed van 2013 tot 2016 al bij Mitchelton-Scott, toen nog ORICA-GreenEdge. Met hen won hij onder meer een Touretappe in 2016. Foto: Photo News

“Aanpak Sunweb paste niet helemaal blij me”

“Michael heeft aangegeven dat de tactische aanpak van het team voor sprints en klassiekers - een meer gevarieerde methode waarbij we uitgaan van de collectieve kracht van het team - niet precies past bij zijn kwaliteiten, of met zijn voorkeur om de snelle finisher te zijn waar een ploeg op mikt”, vertelde Team Sunweb eerder op zondagavond in een persbericht. “Onze evolutie in deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat Matthews vroeg om voor een nieuwe ploeg te mogen uitkomen na dit jaar. Het team heeft besloten om daaraan mee te werken.”

“Sunweb is heel ambitieus en wil steeds meer met een breder collectief werken in de finales van klassiekers en sprintwedstrijden. Dat past niet bij mijn ambities en mijn specifieke kracht om voor zeges te sprinten. Daarom heb ik gevraagd om naar een ander team te mogen uitkijken en ik apprecieer het dat Team Sunweb daarvoor openstaat”, aldus Matthews.

Michael Matthews doet contract bij Team Sunweb niet uit en keert terug naar ex-ploeg
Matthews won in 2017 de groene trui met Team Sunweb. Foto: Photo News

“Ik ben altijd heel gelukkig geweest met de professionele omgeving en alle kennis die Sunweb heeft”, zei Matthews nog in het persbericht. “We hebben dor de jaren heen fantastische dingen bereikt waar ik zeer trots op ben. Die herinneringen zullen me altijd bijblijven en daarvoor ben ik het team ook dankbaar.”

Vier jaar bij Sunweb

Matthews kwam eind 2016 over van ORICA-GreenEdge en reed de voorbije vier jaar bij Sunweb. Met hen won hij in 2017 de groene trui in de Ronde van Frankrijk: daarmee is hij de enige die de groene hegemonie van Peter Sagan de voorbije jaren kon doorbreken. Matthews won met de ploeg onder andere ook 2 Tourritten, de GP van Montreal, tweemaal de GP van Quebec en het WK ploegentijdrijden.

Corrigeer