Stevige hinder op Brusselse Buitenring door twee ongevallen: ruim twee uur aanschuiven

Stevige hinder op Brusselse Buitenring door twee ongevallen: ruim twee uur aanschuiven

Archiefbeeld Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Brussel / Jette / Machelen / Diegem / Zaventem -

Zowel op de Brusselse Buitenring in Jette en Machelen, als op de A12 tussen Antwerpen en Brussel in Londerzeel is de rijbaan volledig vrijgemaakt. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Op alledrie de plekken waren dinsdagochtend twee rijstroken versperd geraakt na ongevallen. Dat zorgde alleen al op de Brusselse Buitenring voor een file die tot voorbij Sint-Steven-Woluwe reikte en waarin het meer dan twee uur aanschuiven was.

Het eerste ongeval vond kort na 6 uur plaats, toen twee vrachtwagens ter hoogte van Jette in aanrijding kwamen. Eén van de chauffeurs raakte daarbij gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht maar over zijn juiste toestand zijn geen details bekend.

Door het ongeval waren plaatselijk twee rijstroken versperd, wat aanleiding gaf tot een file op de Buitenring. In de staart van die file botsten ter hoogte van Machelen omstreeks 7.30 uur ook twee vrachtwagens op elkaar, zodat ook daar twee rijstroken versperd raakten. “Jette is zowat het meeste verzadigde punt op de Vlaamse snelwegen”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Door het ongeval waren twee rijstroken versperd, wat meteen aanleiding gaf tot een lange file.” Het was daarom al snel meer dan twee uur aanschuiven.

Rond datzelfde tijdstip slipte een wagen met aanhangwagen op de A12 in Londerzeel, en ook daar raakten twee rijstroken versperd. “Het gaat om een frituurwagen, die nu frituurvet aan het verliezen is, zodat de hinder daar nog enige tijd kan aanslepen”, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. “Na het takelen zal de rijbaan daar immers nog schoongemaakt moeten worden.”

Kort na 9 uur was de rijbaan zowel in Jette als in Machelen vrijgemaakt, omstreeks 9.45 uur was dat ook het geval in Londerzeel.

Corrigeer

MEER NIEUWS