UEFA hoopt nog steeds op Europese Supercup in Boedapest na Hongaarse reisbeperkingen

UEFA hoopt nog steeds op Europese Supercup in Boedapest na Hongaarse reisbeperkingen

Foto: Photo News

De UEFA hoopt nog altijd dat de wedstrijd om de Europese Supercup tussen Bayern München en Sevilla op 24 september in de Hongaarse hoofdstad Boedapest zoals gepland kan plaatsvinden. Wegens de oplopende besmettingen met het coronavirus heeft het land de grenzen voor buitenlanders immers grotendeels gesloten.

Vanaf 1 september mogen alleen buitenlanders Hongarije binnen die daarvoor een dringende en geldige reden hebben. Volgens de UEFA is niet duidelijk of voetballers daartoe behoren. “We praten daarover nu met de Hongaarse autoriteiten”, luidt het bij de Europese voetbalfederatie. “Ons plan is nog steeds om de wedstrijd onder zo veilig mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden.”

Het was ook de bedoeling dat bij de wedstrijd tussen de winnaar van de Champions League (Bayern) en de Europa League (Sevilla) een derde van de capaciteit van de Puskas Arena in Boedapest bezet zou mogen worden. Ook dit is volgens de UEFA nu onderwerp van gesprek.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.