Joe Biden haalde recordbedrag op in augustus

Joe Biden haalde recordbedrag op in augustus

Foto: AFP

Joe Biden, de kandidaat van de Democraten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, heeft in augustus ruim 364 miljoen dollar (307 miljoen euro) aan campagnebijdragen opgestreken. Daarmee verbrijzelt hij het vorige maandrecord.

De vorige vicepresident en de Democratische partij kregen in augustus 364,5 miljoen dollar aan campagnedonaties. Het grootste deel daarvan – 205 miljoen dollar – zijn online bijdragen van kleine schenkers, zo maakte Bidens campagneteam woensdag bekend.

Het vorige record dateert van september 2008 toen Barack Obama en de Democratische partij bijna 200 miljoen dollar ophaalden.

Het campagneteam van president Donald Trump heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel schenkingen het in augustus heeft gekregen. Sinds Biden de Democratische nominatie eind april officieel binnenhaalde, haalden Trump en de Republikeinse partij tot nu toe wel steeds meer op dan de Democraat. Zo kreeg de Trump-campagne in juli 165 miljoen dollar aan donaties, tegenover 140 miljoen voor die van Biden.

De presidentsverkiezingen vinden op 3 november plaats.

Corrigeer

MEER NIEUWS