Marc Van Ranst: “Vier Covid-experten krijgen momenteel politiebescherming. Vier!”

Marc Van Ranst: “Vier Covid-experten krijgen momenteel politiebescherming. Vier!”

Marc Van Ranst Foto: rr

Maar liefst vier Covid-experts krijgen momenteel politiebescherming. Dat heeft viroloog Marc Van Ranst gezegd op Twitter. Naast Van Ranst zelf gaat het nu ook om de voorzitter van de GEES-expertengroep Erika Vlieghe en nog twee andere wetenschappers.

“Vier Covid-experten krijgen momenteel politiebescherming. Vier!”, schrijft Van Ranst vol ongeloof op Twitter. Waarna hij Paul Van Tigchelt, de directeur van het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) citeert: “Rechts-extremisten gebruiken dezelfde methoden als salafisten: complottheorieën waarin ze hun tegenstander demoniseren, die ‘vernietigd moet worden, anders overleven we het niet’.”

LEES OOK. OCAD-topman: “Rechts-extremisme heeft wind in de zeilen, en dat baart ons veel zorgen”

Van Ranst krijgt zelf al enkele maanden politiebescherming, nadat er dreigementen geuit werden uit extreemrechtse hoek. Infectiologe Erika Vlieghe heeft donderdag bevestigd dat ook zij betrokken is. “Er werden bedreigingen tegens ons geuit en de politie heeft ons daarvan op de hoogte gebracht”, aldus Vlieghe. In een lopend onderzoek had de onderzoeksrechter de dreigementen voldoende ernstig geacht om politiebescherming te voorzien, klinkt het verder.

Corrigeer

MEER NIEUWS