21-jarige fietser wellicht slachtoffer dodehoekongeval

21-jarige fietser wellicht slachtoffer dodehoekongeval

Foto: FVV

Gent -

De fietser die vanochtend even voor 8 uur werd aangereden door een vrachtwagen op het kruispunt van Voormuide en Neuseplein, is een man van 21 jaar. Er zijn aanwijzingen dat de truckchauffeur hem niet heeft opgemerkt bij het afdraaien aan het rood licht.

Hoewel de precieze omstandigheden van het ongeval nog worden uitgezocht, wijzen de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige op een dodehoekongeval.

Het ongeval gebeurde aan het zebrapad naast het verkeerslicht op de hoek van Voormuide en Neuseplein, waar zich een ING-kantoor bevindt.

Het lijkt er op dat de zware vrachtwagen met Turkse nummerplaat en de 21-jarige fietser allebei uit de Voormuide kwamen. Waarom de fietser daarna werd aangereden, is nog niet duidelijk maar bij het afdraaien naar rechts voorbij het rood licht , heeft de truck de fietser geraakt.

De 21-jarige man werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis maar is volgens het parket buiten levensgevaar.

Tot 11 uur werd het verkeer in de omgeving ernstig verstoord. De politie stippelde een omleiding uit en De Lijn zette voor tram 4 een pendeltram in tussen Rabot en Voormuide.

Buurt klaagt

“Dit is geen veilig kruispunt”, zegt een buurtbewoner. “Hier gebeuren vaak ongevallen. Ook al omdat niemand zich houdt aan de maximum snelheid van 50 km/u, vooral ’s nachts niet.”

“Ook de fietsers treft schuld”, vindt een andere buurtbewoonster. “Aan het rood licht is een voorsorteringsstrook voor hen maar in plaats van te wachten tot het groen wordt, wippen ze het trottoir op , slaan rechts af en gaan dan weer de baan op, wat gevaarlijk is voor het verkeer dat wel groen licht heeft. Ik daag de verantwoordelijke schepen uit om hier eens om 8 uur ’s ochtends te komen kijken.”

21-jarige fietser wellicht slachtoffer dodehoekongeval
De verhakkelde citybike van het slachtoffer Foto: GN
21-jarige fietser wellicht slachtoffer dodehoekongeval
De aanrijding gebeurde in de bocht van Voormuide naar Neuseplein, vlak aan het zebrapad. Foto: FVV
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio