Sven Mary: “Hoop dat onderzoeksrechter alle onderzoeksdaden in dossier-Reuzegom inwilligt, anders wordt het werk van lange adem”

Sven Mary: “Hoop dat onderzoeksrechter alle onderzoeksdaden in dossier-Reuzegom inwilligt, anders wordt het werk van lange adem”

Sven Mary Foto: Simon Mouton

Advocaat Sven Mary, die in het dossier-Reuzegom de belangen van de vader van Sanda Dia vertegenwoordigt, hoopt dat de onderzoeksrechter alle onderzoeksdaden zal inwilligen die door minstens twee partijen gevraagd worden. Vrijdag zou de raadkamer in Hasselt zich buigen over een eventuele doorverwijzing naar de correctionele rechtbank van achttien leden van de studentenclub Reuzegom, maar door de verzoeken tot bijkomend onderzoek zal de raadkamerzitting naar een onbekende datum worden uitgesteld.

“Ik hoop echt dat de onderzoeksrechter alle onderzoeksdaden zal inwilligen. Als de onderzoeksrechter dit niet doet, dan zal er door de partijen beroep worden aangetekend waardoor het een werk van lange adem zal worden. Het dossier zal dan een paar extra maanden in beslag nemen en dat vind ik zeer erg voor de vader van Sanda”, aldus Mary op Radio 1.

LEES OOK. Advocaten krijgen op de valreep extra onderzoek: “Hun empatisch vermogen is zo groot als dat van de Reuzegommers” (+)

De 20-jarige Sanda Dia stierf op 7 december 2018 in het ziekenhuis in Malle aan de gevolgen van onderkoeling en meervoudig orgaanfalen. Op 5 december 2018 waren leden van studentenclub Reuzegom in Leuven gestart met het doopritueel van Sanda Dia en twee andere schachten. Ze moesten veel alcohol en visolie drinken en vernederingen ondergaan. Naast onopzettelijke doding kunnen de achttien leden beticht worden van het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg, mensonterende behandeling en schuldig verzuim.

Corrigeer

MEER NIEUWS